Најновије

ПОГИНУО РУСКИ МИНИСТАР ДОК ЈЕ СПАСАВАО ЧОВЕКА: Био је један од најближих Путинових сарадника (ФОТО/ ВИДЕО)

Руски министар за ванредне ситуациује Јевгениј Зиничев трагично је погинуо на дужности, спасавајући живот једној особи, саопштило је то министарство.

Јевгениј Зиничев (Фото: Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације)

Зиничев је страдао на дужности, на међуресорним вежбама за заштиту арктичке зоне, спасавајући живот једној особи, преноси РИА Новости.

Руски министар за ванредне ситуације, генерал армије Евгеније Зиничев рођен је 18. августа 1966. године у данашњем Санкт Петербургу. Завршио је економски факултет и Факултет за финансије и кредите на Институту за бизнис и права у Санкт Петербургу. Стручну преквалификацију је обавио 2013. године на Војној академији Генералштаба Оружаних снага Русије 2013. године.

Од 1984. до 1986. служио је у Оружаним снагама СССР у Северној флоти. Од 1987. до 2015. радио је у органима државне безбедности СССР, затим Русије. Кратко је био вршилац дужности губернатора Калињинградске области.

Од 2006. до 2015. Зиничев је био лични саветник Владимира Путина. 

У новембру 2016. године је именован на дужност заменика директора ФСБ Русије, а 2018. је указом председника Русије Зиничев дошао на чело Министарства за ванредне ситуације. У децембру прошле године је добио звање генерала армије. Био је и члан Савета безбедности Русије и члан Поморског колегијума при Влади Русије.

Најопаснији тенк на свету руски Т-14 Армата, одлази у Сирију на сталну ратну мисију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА