Најновије

ЦЕНЕ ОТИШЛЕ У НЕБЕСА Народ Француске изашао на улице и кренуо у генерални штрајк!

У Француској је у току генерални штрајк због раста трошкова живота. Посебно је погођен јавни превоз, а штрајкови су и у здравственој и прехрамбеној индустрији.

Протести у Француској. (Фото: Јутјуб)

Реч је о продужетку штрајка који је почео пре три недеље у енергетској компанији ТоталЕнергиес и који је вец́ изазвао несташице горива.

Због вишенедељног штрајка у рафинеријама и складиштима нафте, бензинске пумпе имају велике проблеме са снабдевањем, па возачи морају да чекају у редовима за гориво по неколико сати. Француска влада наредила је неколицини штрајкача да се врате на посао, али су синдикати одлучили да наставе штрајк.

Данас им се придружују и други синдикати, због чега предвиђају веома велике проблеме, посебно у јавном превозу, јер се очекује укидање чак половине свих железничких веза. Они такође штрајкују у јавном здравству и прехрамбеном сектору. Вец́ у недељу десетине хиљада људи окупило се у Паризу на демонстрацијама против поскупљења живота.

Протести су вец́ обележили први мандат француског председника Емануела Макрона, када се противљење повец́ању цена горива претворило у општу побуну против владине политике.

Легендарни командант поново са војском! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА