Најновије

Урсула фон дер Лајен са Вучићем и Брнабићком: Дијалог са Приштином и диверсификација

Председник Србије Александар Вучић састао се синоћ са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

"Са председницом ЕК Урсулом фон дер Лајен разговарао сам и о наставку евроинтеграција Србије и још једном захвалио на подршци коју од ЕК добијамо како би живот свих наших грађана био што бољи", пише на Инстаграм налогу председника Вучића. Председник истиче да су се он и Фон дер Лајенова сложили да је дијалог једини прави пут ка решењу свих отворених питања и односа са Приштином.

"Србија наставља да улаже у сваки педаљ своје земље истовремено борећи се за мир и стабилност, који су предуслов сваког напретка", закључује председник Вучић.

Брнабић: Нова енергетска политика приоритет Владе, у фокусу диверсификација

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, саопштено је из њеног кабинета.

Како је наведено, Брнабић је захвалила фон дер Лајен на посети Србији и региону и истакла значај заједничке посете председника Републике Србије и председнице ЕК Нишу, где су обишли радове на изградњи гасног интерконектора између Србије и Бугарске.

Брнабић истакла да је нова енергетска политика први приоритет нове владе и да ће у фокусу бити питање даље енергетске диверсификације.

„Председница владе оценила је да је Извештај ЕК о напретку Србије објективан и балансиран и да ће влада у новом мандату наставити да буде посвећена реформама и процесу европских интеграција. Премијерка је издвојила важност наставка реформи у области владавине права, затим реформе у области правосуђа и усвајање новог пакета правосудних закона, као и питања медијских слобода и усвајања новог сета медијских закона“, стоји у саопштењу.

Такође, Брнабић је упознала председницу ЕК са активностима на усклађивању са визном политиком ЕУ.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, председница Владе Ана Брнабић рекла је да остајемо посвећени дијалогу и да су наши приоритети мир и стабилност.

„Председница ЕК фон дер Лајен честитала је премијерки Брнабић на избору нове Владе Србије и пожелела много успеха у даљем раду. Фон дер Лајен је изразила подршку Србији и Западном Балкану у процесу приступања Европској унији“, додаје се у саопштењу Владе Србије.

Председница ЕК упознала је премијерку Брнабић са актуелним питањима у вези са енегретском ситуацијом у Европи.

„Састанку су присуствовале и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић“, закључује се у саопштењу.

Са чим Руси бране Херсон и шта стиже из Ирана на фронт сазнајте ОВДЕ.

Извор: Н1/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА