Најновије

ДАНАС ЈЕ ВЕЛИКИ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК: Посветите молитву овом светитељу и догодиће се чудо

Српска православна црква данас слави празник посвећен сећању на Светог апостола Кодрата, ученог и мудрог светитеља из 1. века нове ере

Српска православна црква. (Фото: Јутјуб)

Према легенди у коју верују сви хришћани, осим дванаест великих апостола који су познавали Исуса и били његови први ученици, Бог је изабрао још седамдесет других апостола који ће проповедати Јеванђеља и ширити хришћанство. Један од тих "малих апостола" је био и Свети Апостол Кодрат Атински.

Из живота овог светитеља је остало забележено да је реч била о једном од најученијих и најмудријих људи тог доба. У његовом живопису је записано да Свети Кодрат "беше као звезда јутарња посреди облака".

Био је епископ прво у Атини, а након тога у Магнезији. Према хришћанском предању, управо је Свети Кодрат написао одбрану хришћанства и предао је цару Хадријану. Легенда каже да је овај спис оставио толики утисак на цара да је овај наредио да се хришћани више не прогоне осим ако не постоји јасна кривица неког од њих.

Међутим, колико је Свети Кодрат био омиљен међу хришћанима, толико га незнабошци нису волели. Најпре је каменован, а онда бачен у тамницу где су није давана храна све док није умро од глади око 130. године.

Свети Кодрат сматра се заштитником учених људи. Они који желе да добију део мудрости овог светог човека на данашњи дан треба да му у цркви запале свећу и посвете му ову молитву:

"Апостоле Свети Кодрате, моли Милостивога Бога, да опроштај грехова подари душама нашим."

Застрашујући снимак конвоја који носи опрему за руске нуклеарне снаге! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА