Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА КРЕЋЕ НА ЛНР: Руси их чекају (МАПА)

Украјинске снаге спремају продор у ЛНР, у току су позиционе борбе. Војске Русије и Донбаса спремају се за дочек Оружаних снага Украјине, јављају репортери портала Рускаја Весна.

Украјина и Русија (Илустрација: Рускаја Весна)

Ситуација на краснолиманском правцу у ДНР и даље је најтежа, али се линија одбране гради у рејону Кременаје, линија фронта се стабилизује“, рекао је председник ДНР Денис Пушилин.

Оружане снаге Украјине настављају да окупљају ударне снаге за напад на линију Кременнаја-Сватово.

Око 20.000 (до укупно 40.000 украјинских војника, према подацима амбасадода ЛНР у Москви Росиона Мирошника) је већ концентрисано дуж границе ЛНР.

„Концентрација Оружаних снага Украјине на северу Кременаје је завршена, очекујемо главни напад на Сватово, истовремено са помоћним нападима на Кременају и Рубежноје, како би пробили нашу одбрану између Сватова и Кременне и Оружане снаге Украјине ушле у оперативни простор“, рекао је данас командант батаљона Руске легије (БАРС-13) Сергеј Фомченков „Фомич“

Снаге Русије и Донбаса јачају одбрамбену линију код Кременаје, попуњавају је артиљеријом и оклопним возилимаа, након прегруписавања приликом напуштања Лимана.

Украјинска војска гранатира околину Кременнаје и шаље извиђање у шуме да идентификује и испита руску одбрану до Сватова.

Козаци 208. пука јачају своје позиције у насељу Краснаја Диброва, које је заузето током смелог налета из Кременаје ка Красном Лиману. У 07.10 по локалном у шумама, мале групе ДРГ покушале су да се приближе Диброви, а козаци су тада елиминисали 12 украјинских војника.

У околини ​​Таволжанке, украјинска војска и даље нема успеха.

Аутопут Кременаја-Сватово је под контролом савезничких снага, дуж њега се врши снабдевање јединица.

Ваздушно-космичке снаге Русије и артиљерија нападају подручја у којима су концентрисане украјинске јединице.

О великој операцији ЦИА и америчке војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА