Најновије

ДР ИВАН ПАЈОВИЋ: Хорор дигиталног новца и претварање човечанства у концентрациони логор

Баук кружи светом, баук дигиталног новца. Штавише, сагледавши мало боље, у питању није баук, већ истински хорор, који се озбиљно припрема у дубинама светске банкарске закулисе. Шта је заправо диги-новац, колико смо далеко од њега и колика је истинска опасност за сваког од нас? 

Пише: др Иван Пајовић

У медијима се тихо појављују стидљиве, али учестале вести да 2022. представља преломну годину у светском монетарном систему, историјски моменат прелаза на СBDC (Central Bank Digital Currency, тј. дигитални новац централне банке). Следећа, 2023. година била би крај досадашње финансијске слободе коришћења папирног новца, а уједно крај и личне слободе човека. Досадашњи принцип емитовања, суштински се показао као стварање новца „Ex nihilo”, тј. из ничега, тзв. фиат-новца, новца који у огромној мери није био ничим обезбеђен, ни златом, ни сребром, ни адекватном количином робе на тржишту, нити било чиме са стабилном вредношћу. Централне банке, а нарочито амерички ФЕД и Европска централна банка, штампале су онолике количине новца колико им се прохтело. Међутим, надувавање тог балона има своје границе пуцања, после ког настаје галопирајућа инфлација, тј. обезвређивање папирног новца и брз раст потрошачких цена. Очигледно је да се папирни новчани систем налази на самртничкој постељи. После кризе 2008. године централне банке су почеле штампање фиат-новца у обиму без преседана у историји, а 2020. године тај обим су чак и удвостручиле. Читави трилиони долара наштампани су и дистрибуирани крупним транснационалним компанијама (Аpple, Microsoft, Facebook, Visa, Amayon, Saudi Arabian oil, Alibaba…) које су заправо физичка тржишна рука речене банкарске закулисе. Огромна количина новца без покрића свакодневно бива обесцењивана и корумпирани систем папирног стандарда се урушава. Као „оружје судњег дана” старог система послужиће, наравно, хиперинфлација. Из тог разлога банкарска закулиса припрема нови новчани систем – CBDC, дигитални новац централне банке. Закулисне финансијске елите искористиле су наштампани новац како би разграбиле активе становништва и злато (које је неприродно јефтино и чак појефтињује, док сва остала роба енормно поскупљује). Дигитална валута, ступивши на сцену, анулирала би ова почињена злодела против човечанства и направила тзв. „велики ресет”.

Међутим, није проблем само у глобалној пљачки. Готов новац подразумева слободу онога ко га користи. Прихватањем дигиталног новца, појединац се одриче права да користи свој новац како жели, кад жели и где жели, препуштајући се потпуном надзору оне установе која контролише дигиталне депозите. Дакле, нешто налик депозитима које користе осуђеници у затворима, којима је забрањен доступ готовом новцу. Још у доба корона кризе закулиса је кренула са пласирањем објашњења зашто папирни новац није добар: наравно, јер преноси тзв. корона-вирус и друге микробе. Као други разлог је спречавање прања новца, јер би све трансакције биле надгледане. Уз то наводе и многе друге разлоге: крађу, губитак новца, сигурно чување новца и тд. 

Међутим, хтели-не хтели, људи ће бити приморани да пристану на нови систем, када наступи крах старог новчаног система под околностима хиперинфлације. Овде се долази до ситуације коју описују Клаус Шваб и његова братија из Давоса. Под хиперинфлацијом економија држава ће се урушити, средња грађанска класа би била доведена испод границе сиромаштва, а скоро сва мала и средња предузећа доживела би банкрот. Наступила би масовна незапосленост са социјалним немирима. Под кринком хуманости, владе би предложиле тзв. универзални базни доходак (Клаус Шваб!!! – „Нећете имати ништа и бићете срећни”) како би помогле да се преживи на минималном нивоу. Такав доходак био би уплаћиван искључиво на електронски новчаник, повезан са мобилним телефоном. То би био почетак апсолутне контроле над људима. После тога уследило би социјално бодовање понашања уз надгледање помоћу свеприсутних камера, уз уцену могућношћу куповине и продаје, чак и хране и воде. Циљ је довођење људи у стање апсолутне послушности и егзистенцијалног страха. Овај систем није никаква утопија, он се већ увелико примењује у Кини од јануара 2022. (видети у једној од мојих ранијих колумни с почетка ове године). Потчињавање људи централној банци било би апсолутно, што значи да би државне управе биле практично замењене управама централних банака (!!!). 

Сама помисао на свет са оваквом сутрашњицом вређа достојанство сваког разумног човека и јасно ставља до знања да човечанство клизи у глобалну тиранију. Треба имати у виду да систем не мора да се заснива на коришћењу платно-кредитних картица (као до сад), већ следећи корак може бити наметање озлоглашеног импланта у тело човека у виду електронског чипа, са сврхом плаћања и надзора.

Руку под руку са реченим, доћи ће време када ће сваки човек, свака влада, сваки политичар или јавни делатник који се јавно супротстави наметнутом систему, бити просто уклоњени из видокруга јавности. 

Да ли ће се ове црне слутње обистинити, биће јасно у скорије време. Тада ће и последњем скептику бити јасно да конце вуче банкарска закулисна елита преко својих повезаних транснационалних трговачких, IT и финансијских компанија. Владе лажно суверених држава не супротстављају се овом плану, већ напротив, послушно раде у корист њега. Неразумни поступци оних који све ово осмишљавају могу, нажалост, довести до револуције и нереда светских размера, са огромним људским жртвама и разарањима.

"ТИ ЗЛОЧИНЦИ ЋЕ БИТИ ЛИКВИДИРАНИ, НЕМА ДРУГЕ ОПЦИЈЕ": Издато наређење белоруским снагама

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА