Најновије

РУСКА ВОЈСКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА "НОЋНУ МОРУ": Шта се дешава док НАТО изводи Морски поветарац 2021?

На Криму је, у позадини НАТО вежби Морски поветарац, проверена борбена готовост посада С-400.

Руска војска (Фото: mil.ru)

Шеф одељења за информативну подршку Црноморске флоте, капетан другог ранга Алексеј Рулев каже да су контролни циљеви система ПВО С-400 током провере били су Су-30СМ, ловци Су-27, као и бомбардери Су-24 и борбени хеликоптери.

- Посаде авиона и хеликоптера Црноморске флоте и ваздухопловног комплекса Јужног војног округа спровеле су обуку са дивизијама ПВО С-400 и посадама самоходних ракетно-топовских система Панцир током провере спремности дежурних снага и система ПВО Кримског полуострва - рекао је Алексеј Рулев ...

Приметио је да је авијација извршила задатак како на максималној удаљености од зона детекције радарских станица, тако и на ултра малим висинама, користећи терен за покриће, што је знатно закомпликовало задатак ПВО Крима. Заузврат, борбене посаде комплекса С-400 Тријумф и Панцир извршиле су електронска лансирања на циљеве (без стварне паљбе).

За радио Спутњик, политички стручњак Владимир Јарала изразио је мишљење да вежбе Северноатлантске алијансе у близини руских граница представљају стварну претњу.

- НАТО вежбе, које се одвијају на територији Украјине у координацији са украјинском војском, непосредна су претња Русији, јер се тамо разрађују планови за извођење удара и заузимање Крима, а стратешки је ово очекивање такозвани Дан Х, који подразумева инвазију Украјине на територију Русија ради на премештању трупа, проучавајући будуће сценарије војних операција у координацији са Оружаним снагама Украјине. Војска се припрема за оно што за обичне људе изгледа као нека врста ужаса и ноћне море. И у овим условима Русија реагује у складу с тим - рекао је Владимир Јарала.

Војни стручњак, главни уредник веб странице МилитариРуссиа.ру Дмитриј Корнев, са своје стране, приметио је да је провера руског система ПВО у овом периоду оправдана.

Србија купује од Русије ПВО системе Панцир и Красуху, хеликоптере Ми-35 и Ми-17, ракете Корнет? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА