Најновије

Кинески аналитичари: Ка Западу крећу две руске олује – Мрежа коју су исплеле САД ће пући …

Иако се руска страна суочава са огромним притиском Запада, још увек има начина да се избори са тим. Посебно с обзиром на недавни телефонски разговор министара спољних послова Русије и Кине.

Разговор Сергеја Лаврова са Ванг Јијем дао је руској страни уверење да ће моћи да издржи нападе Запада.

„У критичном тренутку, министри спољних послова Кине и Русије разговарали су телефоном“, навели су аутори кинеског „Соху-а“.

Кинески стручњаци су навели два начина, на која Русија може да одговори на нападе Запада. Прво, Оружане снаге РФ могу да искористе чињеницу да се успорава брзина пружања западне помоћи Украјини.

Могућности НАТО земаља које су Кијев снабдевале оружјем, су у великој мери исцрпљене или су на ивици, а Запад неће моћи бескрајно да спонзорише Оружане снаге Украјине новим залихама наоружања. Када се украјинске снаге суоче са недостатком наоружања, онда руска војска мора одмах да крене у напад, сигурни су кинески аналитичари.

Други начин је да се искористи јавно мњење. Енергетска криза са којом се суочавају земље Европске уније натерала је многе Европљане да изађу на улице против данашње антируске политике.

Само у Немачкој од септембра ове године до данас било је више од 4.400 протеста. Италијани у међувремену потписују петицију за укидање антируских санкција, и обуставу испоруке оружја Оружаним снагама Украјине.

„Многе земље можда неће издржати огроман притисак и променити своје позиције у сукобу“, сматрају аутори чланка кинеског издања.

Русија само треба да вешто искористи расположења Европљана, и тада би мрежа антируских санкција коју су исплеле САД могла да „пукне“ на простору ЕУ.

Стручњаци су уверени да Русија разуме ове могућности, а недавни телефонски разговор између Москве и Пекинга дао јој је поверење у њене способности.

У разговору са Сергејем Лавровом, шеф кинеског министарства спољних послова је истакао, да ће његова земља наставити да јача сарадњу и продубљује дипломатске односе са Русијом. Ванг Ји је такође приметио, да Кина не намерава да мења свој став о ономе што се дешава, и да неће вршити притисак на Москву.

„Са кинеским гаранцијама, Русија је постала храбрија у супротстављању западним економским санкцијама“, пише „Соху“.

Снимке уништавања украјинских тенкова код Угљедара погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА