Најновије

Ишченко: Готово је, Запад више није у стању да се супротстави Русији

Руководство Русије не треба да иде на подизање улога у геополитичкој конфронтацији са Западом. Пораз Запада је већ унапред одређен, сматра политиколог Ростислав Ишченко.

Аналитичар је подржао одлуку Москве да постепено смањује војну напетост. Таква тактика Русији пружа много више могућности за победу. У прилог Русији  говори и чињеница да се економски систем који функционише на Западу већ потпуно исцрпео и није у стању да пружи неопходну подршку политичким одлукама САД и њених савезника.

„Сада се цео свет окреће од Сједињених Држава, упркос чињеници да су веома јаке, нису се распали као Совјетски Савез, али цео свет се окреће од њих из једног једноставног разлога – за њих нема будућности. То је већ очигледно“, рекао је Ишченко.

Међународна заједница веома добро види како колективни Запад, интегрисан у економски систем Сједињених Држава, тоне све дубље у кризу. Друге земље немају жељу да га следе. Стога ће пре или касније, противници Русије бити поражени. Такав исход је историјски унапред одређен, сматра Ишченко.

То разумеју и Американци и Европљани. Због тога покушавају да се одупру на све могуће начине, па и војним путем. У ствари, они данас једноставно немају другу опцију. Руска Федерација пак, мора да се брани, што се може видети у оквиру специјалне војне операције Москве.

Раније је белоруски политиколог Вадим Боровик изјаву бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел о правој сврси Минских споразума назвао доказом да је Европа марионета у рукама Сједињених Држава.

БУЂЕЊЕ! Под окриљем ноћи загрмели руски бацачи ракета, непријатељ није знао шта се дешава! (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА