Најновије

РАКЕТЕ РАСПОРЕЂЕНЕ: Вагнеровци крећу?

Амерички обавештајци кажу да је Северна Кореја послала оружје Вагнеровој плаћеничкој групи.

Фото: Принтскрин

Овај извештај потврдио је портпарол Савета за националну безбедност Џон Кирби.

Неименовани високи амерички званичник рекао је Ројтерсу да је Северна Кореја извршила почетну испоруку наоружања Вагнеровој групи, односно да је прошлог месеца испоручила крстареће ракете и ракете Русији на коришћење тој плаћеничкој групи.

САД су забринуте што Северна Кореја планира да испоручи још војне опреме групи Вагнер. Амерички званичници сматрају да је ова испорука оружја директно кршење резолуција Савета безбедности УН и планирају да то питање покрену пред Саветом.

Пригожин: "Сви знају да..."

Власник приватне руске војне Вагнер групе Јевгениј Пригожин одбацио је данас као гласине и спекулације тврдње САД да је група преузела пошиљку оружја из Северне Кореје.

Сви знају да Северна Кореја није испоручила никакво оружје Русији већ дуже време, навео је Пригожин у саопштењу, пренео је Ројтерс. Бела кућа је објавила раније данас да је Вагнер група преузела пошиљку оружја из Северне Кореје намењену руским снагама у Украјини.

"Вагнер широм света тражи добављаче оружја како би подржао своје војне операције у Украјини. Можемо да потврдимо да је Северна Кореја Вагнеру прошлог месеца испоручила пешадијске ракете и пројектиле у Русију", изјавио је Џон Кирби, портпарол Савета за националну безбедност Беле куће, пренео је Глас Америке.

Извор: Танјуг/Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА