Најновије

ЗАХАРОВА ОТКРИЛА ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗАПАДА: Ово је разлог притиска на поједине лидере

Русија уочава повећану активност америчких владиних изасланика који врше притисак на представнике војног и политичког врха низа земаља.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова каже да се притисак на представнике да предају авијациону технику руске и совјетске производње.

"У овом тренутку уочавамо повећану активност изасланика америчке владе, који делују и преко америчких амбасада у иностранству и који отворено врше притисак на војно и политичко руководство земаља у чијим безбедносним структурама постоји авијациона техника (авиони и хеликоптери) руске и совјетске производње. Циљ је да се коришћење те технике прекине и да се она потом, преко прозападних посредника, преда кијевском режиму", навела је Захарова у коментару.

Захарова је, такође, истакла да ће Русија непосредно испунити обавезе према свим својим партнерима када је реч о испорукама наоружања, без обзира на инсинуације САД да Москва није способна да испоручује оригиналне делове за ремонт оружја и да га сервисира.

"С пуном одговорношћу саопштавамо да ће Русија непосредно испунити све одговарајуће обавезе према својим партнерима када је реч о постојећим и будућим пројектима", рекла је Захарова. У ретким случајевима, навела је Захарова, било је кашњења у испорукама руских специјалних производа, али они су били последица санкционих претњи Запада међународним саобраћајним компанијама које сарађују с Русијом.

"То је још једна неоспорна чињеница недобронамерне конкуренције САД и њихових савезника. Истискујући руску технику са страног тржишта, Американци истовремено намећу нашим партнерима своје примерке, бранећи на тај начин превасходно интересе сопствене војне индустрије", закључила је Захарова.

Руси разнели базу страних плаћеника у Бахмуту!

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА