Најновије

Украјина затражила хитан састанак са Русијом и целим ОЕБС-ом

Украјина је затражила састанак са Русијом и државама-учесницама Бечког документа (ОЕБС-ом) у року од 48 сати ради појашњења ситуације са кретањем руских трупа дуж украјинске границе, саопштио је шеф дипломатије Дмитриј Кулеба.

„Русија није одговорила на захтев у оквиру Бечког документа. Стога, предузимамо наредни корак. Тражимо састанак са Русијом и свим државама-учесницама у року од 48 сати ради разговора о њеном јачању и премештању дуж наших граница и у привремено окупираном Криму. Ако Русија озбиљно мисли то што говори о недељивости безбедности на простору ОЕБС-а, треба да испуни своје обавезе по питању војне транспарентности,", написао је украјински министар на твитеру.

У међувремену, украјински председник Владимир Зеленски разговарао је са америчким колегом Џозефом Бајденом. Како је саопштила Бела кућа, два председника су се договорила да наставе дипломатске напоре како би се решила текућа украјинска криза. Током разговора, Бајден је обећао Зеленском „брз и одлучан“ одговор САД и савезника на „руску агресију“ против Украјине.

Извор: rs.sputniknews. com


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА