Најновије

Права цена локдаун-а (ВИДЕО)

Нова видео колумна водитеља GB News на тему Ковид-19 мера.

Почињемо са добрим вестима! Енглеска ће бити једна од најслободнијих земаља у Европи јер све финалне KОВИД рестрикције треба да се укину месец дана пре предвиђеног времена. Браво за Премијера јер се држао свог става против гласова из СЕИЏ Института  ,од којих многи нису задовољни  тим развојем догађаја. Цењени политички новинар, Роберт Пестон је ове недеље  твитовао  следеће: 'Погледајте ово :"Нико ни у круговима блиским СЕЈЏ-у (SAGE)  ни Нервтагу (Nervtag) није свестан било каквог научног савета који је дат премијеру али захтев да се изолују они који су инфицирани КОВИД-ом изгледа да треба да се укине крајем месеца. Тако  вам је то у политици, зар не? То је типична реакција - пише Пестон. 

МД  'Па, да ли су то исти они СЕЈЏ научници који су предвидели до 6000 смртних случајева дневно, ако не буде било рестрикција у току Божића? Ево чланка у Гардијану црно на бело. Можда je те СЕЈЏ научнике најбоље игнорисати. Наш кабадахија од премијера  (Борис Џонсон прим. прев) је одговоран за онај Дан слободе 19 јула 2001г, што су нам рекли да је било несмотрено али бројке су опале и ми сада убиремо плодове тога што нисмо отказали Божић с тиме што је часопис Мејл  ( Mail) данас известио 'Гле, изненађења! Привреда се брже опоравила у току Божића захваљујући тој одлуци. И тако, ипак се види светло на крају тунела и изгледа да се приближавамо крају ове националне ноћне море. Како Шкотска и Велс упорно настављају са беспотребним КОВИД мерама, деловаће они јако изоловано и неће ићи у корак с догађањима. Али како опипљива претња од вируса полако јењава, колосална штета од нашег арогантног покушаја да се заустави вирус биће с нама не само у годинама пред нама, већ деценијама које долазе. И зато сам данас ексклузивно на овом програму  написао. Отворено писмо онима који су конзистентно гурали ове мере од самог почетка и који су демонизовали нас остале који смо мислили да они нису у праву.

Ево мог писма њима: 

Драги заљубљеници у локдаун, 

-не можете имати огроман  пораст у НХС  (NHS) финансирању 

-не можете унапредити  социјалну заштиту

-не можете имати већу војску, више библиотека, више базена или више полицајаца на улицама

-не можете имати више наставног особља, више стажирања, више државних грантова, више поправљених рупчага у асфалту

- не можете добити финансијску помоћ за здравствене службе  душевног здравља

- не можете имати више полицајаца против тероризма, више војних трупа да се боре на ратом зараћеним подручјима ван земље, или више бабица, или  хирурга оториноларинголога овде на домаћем терену. 

-не можете добити повишице у јавном сектору 

- не можете добити помоћ да платите рачун за струју 

-не можете добити ниже порезе, боље плате или ниску инфлацију 

-не можете имати  ништа од овога и не можете имати ствари  у будућности о којима чак нисте већ  унапред размишљали или предвидели попут једне друге пандемије можда горе од ове, од природне катастрофе или рата.

То су ствари које не можете имати јер оне све захтевају здраву економију за коју неки мисле да је то била државна политика да је униште овако. Затварање мале и средње  привреде, која је иоле добро пословала , затварање школа и теретана и спречавање здравих људи од излажења ван и одласка на посао, доприносећи економији, зарађујући да прехране своје породице и да плате рачуне.

Са локдаунима, социјалним дистанцирањем, маскама за лице, стрелицама у супермаркетима, дружењем унутар тзв. мехура ( bubbles прим. прев.), наређењима да се остане код куће и полицијски час , који су толико много људи бесомучно тражили па и већина медија , ми смо драге воље уништили економију која плаћа за све то, укључујући сам људски живот. Постоји директна корелација између здраве економије и здравог друштва. Оштећење економије уништава животе али их и убија такође. 

И тако,  локдаун заговарачи, све  ово се може пришити вама. 

Једино што може је да вам се испостави рачун за ове државне политике. Можете имати огромантан цех за број смртних случајева који није од КОВИДа , који ће очито да умањи тај број од самог КОВИДа до патуљастих сразмера. А можете добити и цех за NHS  листу чекања за лекарске прегледе и операције , за коју неки страхују да ће досећи 14 милиона до тренутка док будемо са овим завршили. Можете добити цех за пола трилиона фунти државног дуга, можете добити цех за уништене животе и цех за тужну неписмену децу. Постало ми је јасно и многима од вас који гледају код куће да је то био погрешан приступ од почетка. Три недеље да се заравни крива је отприлике било довољно да се докаже да такав приступ неће имати ефекта. Много је било више будала  који су били послушни y овом лудилу од самог почетка. Многи од нас су говорили гласно и наводно смо ми били  лоши људи. Осим по мом мишљењу историја ће осудити као рђаве људе оне који су агресивно подржавали ову научно дискутабилну тиранију и нису дозволили  било какав шири дискурс на ову тему. Људи су били ужасни. Они су цинкарили комшије полицији јер су одлазили од куће више него једном, због неношења маске на неком месту или због тога што су пили кафу сами на плажи. И тако локдаун фанатици, будите поносни на то шта сте оставили у аманет, јер  се то све узима вама за зло. Сада када смо још сиромашнији, више подељени у  друштву, време је да се мисли поново ко су овде  'лоши момци' заиста. Толико много људи већ кукају и кукаће за огромну државну милостињу на све стране. Дешава се протестни марш широм земље са захтевима од државе да реши питање кризе повећања трошкова живота. Погледајте ово..то је оглас везано за протестни марш који се дешава сутра у Манчестеру подржан од стране синдиката Јунајт (прим. прев.  Unite тј. 'Уједините се')  ! али зар нису синдикати подржавали затварање школа и све остале КОВИД мере? Тако сам збуњен. Не можете тражити заштиту за привреду која је очито  оштећена мерама, које сте претходно ви захтевали. ..Ја сам био као покварена плоча против  мера рестрикције у економији али многи су остали глуви на моје и ваше речи. Замаскирана КОВИД  милиција (прим. прев. ово је ироничан коментар водитеља јер мисли на све оне који су бесумучно носили маску и пријављивали све оне који не носе ) која фанатично воли локдауне ускоро ће бити сведок стравичног цеха,  који смо платили за овај без преседана и по мом мишљењу неуспели научни  експеримент да се затвори земља због гадног вируса, слажем се,  али вирус  који није погубан  по огромну већину. За оне који су гурали локдауне , све ово је ваша кривица. Биће то највећи пример оног клишеа : 'Па реко' сам ти!' у историји


прим прев

SAGE Scientific Advisory Group for Emergencies -

Научна Саветодавна Група за ванредна стања у УК - пандан Кризном Штабу 

NHS National Health Service британско министарство здравља

Извор: Правда/Превод и адаптација angloworld translations

anglo.world.translations@gmail.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА