Најновије

ВОЗ НИЈЕ НИ ПОВЕЗАО ПУТНИКЕ; А ЦЕНА КАРТЕ ПОСКУПЕЛА: Вучић поново слагао

Уколико би председник Србије Александар Вучић давао грађанима по један динар за сваки пут када их је слагао, државна каса би се у потпуности испразнила за само пар месеци. Наиме, први човек СНС је по други пут обмануо грађане у вези са ценом карте за путовање возом од Београда до Новог Сада. Најпре је рекао да ће цена карта бити 1.000, па се затим повећала на 1.150, а сада је невероватних 1.600 динара.

Александар Вучић (Фото: Твитер BuducnostStbijeAV)

- Од центра Београда до центра Новог Сада за 1.600 динара, за 35 минута, јер тај воз неће стајати између. Карта у другом возу ће бити јефтинија, он ће ићи 55 минута, а стајаће на неколико станица, Земун, Батајница, Пазова, Инђија, Чортановци, Карловци, Петроварадин - истакао је Вучић, а пренела Политика.

Почетком прошле године Вучић је најавио да ће карта бити 1.000 динара.

- Имаћемо најлепше возове у Европи, до Новог Сада ће стизати за 27 минута, имаћете бесплатан чај и кафу уз карту која ће коштати око 1.000 динара - истакао је тада Вучић.

Цена се у априлу 2021. попела на 1.150 динара, а наш портал је предвидео да је могуће да ће се цена повећати на 1.500 или 2.000, што се и обистинило. А грађани ће вероватно остати и без кафе и чаја…

Осим цене карте, повећала се и минутажа путовања, па уместо 27, биће потребно 35 минута, а јефтинија карта изискује и то да се путује готово сат времена, нешто мање него што би грађани путовали аутобусом до Новог Сада, који је свакако много јефтинији од најављеног воза. Политика ове власти је та да се народ лаже до изнемоглости, те да се најпре помпезно најави нешто повољно, а затим "испод жита" провуче неповољна реалност. 

Уколико се пруга ускоро не отвори, цена би могла толико да нарасте да ће грађанима бити исплативије да путују таксијем до "српске Атине"…

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА