Најновије

КРАЈ РАТА НА ПОМОЛУ! Галијашевић: Неупоредив напад Запада на СРЈ и данашњи рат у Украјини

Два и по месеца НАТО није успео истерати председника из престонице, два и по месеца нису успели ући на територију те државе, ни на Косово, ни у Србију, нити било где, а погледајте ратовање у Украјини.

Фото: Јутјуб

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић рекао је за aloonline.ba да Русија жели избећи велике жртве те да је крај сукоба на помолу.

– Сам начин ратовања руске војске, ма како га покушао дефинисати неки НАТО аналитичар, њима уопште није ни разумљив. Он подразумева померање великих снага дуж линија и убацивање диверзантских група практично у насељена места, као и борбу да се споје све војне формације на одређеним тачкама. Колико видим, тај план иде добро. Што се тиче Русије, она очито има план да овај рат заврши брзо како би избегла велика страдања. Русија и није покренула овај рат, он траје предуго. Западу је било свеједно када су свакодневно од 2014. године убијани људи у Доњецку и Луганску, те када је после Првог светског рата направљена Украјина као држава која ће у ствари бити непијатељски настројена према Русији. Свега је тога Русија свесна у потпуности, зато и покушава да се рат заврши брзо – истиче Џевад Галијашевић.

Неупоредив напад Запада на СРЈ и данашњи рат у Украјини

– Направите паралелу западног ратовања против Савезне Републике Југославије. Једна државица са 10 милиона становника нападунта је не само од Америке као суперсиле од 350 милиона становника, него је Америка повела још 18 држава у тај војни поход. Два и по месеца нису успели истерати председника из престонице, два и по месеца нису успели ући на територију те државе, ни на Косово, ни у Србију, нити било где. После Кумановског споразума, војска СРЈ је напуштала Косово као респектабилна војна сила способна за било какав војнички задатак. Упоредите то ратовање и овај рат који траје тек два дана, а који се води на кључним тачкама: Кијев и Харков са једне стране и Мариупољ и Одеса са друге – закључио је Галијашевић за aloonline.ba.

Извор: aloonline.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА