Најновије

ПУЦАЈУ ПО ШАВОВИМА: Руска војска дигла у ваздух главни радарски центар, аеродром војске Украјине...

Руске снаге су високопрецизним гађањима оружјем далеког домета онеспособиле главни радарски центар украјинске војске у Броварима и војни аеродром у Васиљкову, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

Фото: public

Истовремено, како је рекао, током јучерашњих операција уништено је још 145 објеката војне инфраструктуре у Украјини, а између осталог, уништена су и три ПВО система БУК М-1, осам комуникацијских центара, као и пет складишта са муницијом.

Такође, руска авијација оборила је пет украјинских дронова укључујући и два „Бајрактара ТБ-2“ и уништила један систем „Точка-У“.

Од почетка војне операције, прецизирао је Конашенков, онеспособљено је укупно 3.491 војни објекат украјинске војске.

Са друге стране, војска Луганске Народне Републике наставила је са офанзивом и преузела контролу над местима Суровцек, Шчедришчево, Житловка и напредовале су додатних шест километара унутар украјинске одбране.

Конашенков је рекао и да су снаге Доњецке Народне Републике успеле да напредују 21 километар унутар украјинске одбране и да преузму контролу над местима Новодоњецк, Новомајорск и Павловка.

Амерички војници распоређени су у планинама источне Пољске, само неколико километара од украјинске границе, што значи да су близу локација које су биле мете недавних руских ваздушних напада у западној Украјини, и могли би да и сами постану мета у случају да се НАТО укључи у рат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА