Најновије

Eмил Влајки: Чанак, Јована, Млађан, Хитлер и остали

Прије пар дана, на једној од београдских телевизија, одвијала се једна од емисија фарсичног новинарства у којима ова пријестолница не оскудијева, али се овај пут то претворило у прљавштину најниже врсте која је резултирала избацивањем једног од позваних гостију. Али што је најжалосније и најсрамније, непрекидно су се вријеђала два предсједника њихових земаља.

Пише: Емил Влајки

Да би се добро схватило оно што се дешавало, важно је назначити актере овог биједног, непрофесионалног, таблоидног спектакла:

Јована Јоксимовић: Водитељица. Интелигентна, врло лијепа, навија за Запад, али је то њено демократско право. Изузетно је агресивна, мада јој, видљиво, мањка знања из политичких наука. У својим емисијама, она показује да су мушкарци, углавном, инфериорнији од жена. Вјеројатно су збуњени њеним изгледом, или зато што је жена (ђаво би га знао), и не могу се снаћи када их она напада из свих праваца. Ипак, у мало суптилнијим приликама се не сналази.

Ненад Чанак: Предсједник Лиге социјалдемократа, залаже се за аутономију Војводине у оквиру Србије, али је у коалицији са Војвођанском партијом која захтјева Републику Војводину, а зна се који је био епилог када су Албанци на КиМ тражили републику. Он, као „укроћени сепаратиста“, миљеник је београдских телевизија зато јер је искључив. Пред камерама се стално с неким свађа, то људи воле па су те емисије доста гледане, а спонзори трљају руке. Интелигентан је, и када му се пружи прилика, доводи српство у незгодну ситуацију. Овај пут је то било толико очито, али, нажалост, то нису схватили ни други гост, ни водитељица.

Млађан Ђорђевић: Лидер покрета Ослобођење. Мијењао је и партије и ставове. У задње вријеме, обрушио се на Вучића називајући га издајицом. Представља се као патриота и русофил. Иако је искусан политичар, у овој је емисији потпуно заказао.
Спомињани предсједници: Путин и Вучић.

Сада, када имамо сцену и протагонисте, да видимо што се одиграло.

1.Потпуно небитно догађање, а површни медији у регији су једино то забиљежили.Млађан је повишеним гласом  инсистирао како је Вучић издајник, а Јована му је рекла да се не смије тако изражавати јер Вучић није ту. Млађан Ђ. је и даље наставио лоше говорити о Вучићу, Јована је изгубила живце и истјерала га из студија!Јована је направила огромну грешку. Ни Путин није био у студију, па је Јована дозволила да га Ненад Ч. вријеђа и назива Хитлером, барем 50 пута. Није га због тога, као Млађана, хтјела тјерати из студија. Крајње непрофесионално.

2.Оно што нитко није схватио, а десило се.
Чанак је показао своју манипулативну супериорност. Од самог почетка свог обраћања, називао је Путина Хитлером.

По њему, Путин је од доласка на власт, прије двадесет година, показивао „Хитлеровску душу“. Читаво вријеме је својим дјеловањем радио на рушењу међународног поретка. „Такав тип тоталитаризма којег Путин намеће Русији и свијету, ни код Хитлера није виђено“.  „Путинов режим је фашистички“. „Путин (фашиста) је полако грицкао свјетски поредак“. Откад је дошао на власт, прво је напао Украјину, па Азербејђан, Грузију, па поново Украјину. „Путин има идеју обнове руског царства“.“ Наравно, не може се говорити о нацизму гдје је украјински предсједник, Зеленски, Јевреј, и по оцу и по мајци“.

Е.В.: Нацизам је био антијеврејски, али и анти славенски: 27 милијуна совјетских грађана је побијено само зато што су били Славени и православци. Нацистичке групе у Украјини (Азов, Десни Сектор, Слобода…) понашају се као и Хитлер према Славенима. 

И Чанак наставља све у том стилу. Не занима га, што је НАТО са САД на челу, побио стотине тисућа људи у својим војним интервенцијама након Другог свјетског рата, што су украјински нацисти подржавани од Запада убијали и дискриминирали Русе у тој земљи, што су направили од њих украјинске Јевреје, што се НАТО непрекидно шири и што је са својим ракетама опколио Русију, итд, итд.

Оно што је Чанак имплицирао у свом дискурсу о Путину као Хитлеру, тиче се директно Вучића, и крајње је перфидно.

Подсјетимо се. Александар Вучић се више од 15 пута састао са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином и на тим састанцима двојица државника су постигли веома значајне договоре у интересима обје земље. Србија и Русија имају блиске односе какве нису имале у посљедњих неколико деценија.

Чанак је индиректно, али сасвим јасно, спочитао Вучићу да није успио препознати хитлеровско-ђавољу душу Путина чим је толико с њим пријатељевао.

Друга порука Чанка је оштро упозорење: Ако те је Путин до сада и успио заварати, сада када је извршио агресију на Украјину и показао да је раван Хитлеру, више се не би смио  с њим састајати! Када је Хитлер извршио агресију на Европу, нитко од државника се није више с њим дружио.

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА