Најновије

ДИРЕКТАН ПОГОДАК У ГРУПУ СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА: Руси тврде да има преко 200 мртвих (ВИДЕО)

Руска војска објавила је снимак лансирања ракета мобилног балистичког система кратког домета "Искандер-М".

Министарство одбране Руске Федерације јацило је да је мета система био центар за смештај страних плаћеника на тертиорији Украјине.

У поготку центра, по тврдњама руских званичника, убијено је најмање 200 плаћеника који су дошли из разних земаља да се боре за Украјину. 

Шта је "Искандер-М"?

У питању је мобилни оперативно-тактички систем који се у најкраћем року може реалоцирати у подручја где ће бити изван домета непријатељских офанзивних система. Према непријатељском објекту који је може да буде удаљен 500 километара, његове ракете лете специфичном путањом што драматично отежава могућност пресретања. Ове ракете непосредно пред удар у циљ избацују лажне мамце тако да непријатељски системи ПРО остају збуљени, тачније не могу да препознају пројектил са правом бојевом главом.

Бригадни комплет оперативно-тактичког система „Искандер-М“ се састоји од колоне коју чини 51 возило: 12 самоходних лансера (на сваком по две ракете), 12 логистичких возила за транспорт и пуњење са резервним комплетом ракета, 11 командно-штабних возила, 14 возила за смештај посаде са личним наоружањем, као и возила за техничко опслуживање и допунским комплетом са вежбовним средствима.

"Искандер-М" може да примени различите типове ракета (квазибалистичка/крстарећа) које могу да буду опремљене са чак десет врста врста конвенционалних бојевих глава.

Међу њима се нпр. налазе касетне бојеве главе које се деле на 54 бојева елемента; разорно-распрскавајуће; пробојне - за уништавање циљева под земљом; термобаричне, укључујући и нуклеарне бојеве главе које се могу инсталирати на типове пројектила које користи ракетни систем "Искандер-М".

Још један снимак руског прецизног погодка украјинске артиљерије погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА