Најновије

КРАЈ ГЛОБАЛИЗАЦИЈЕ: Стављена је тачка

Лари Финк, извршни директор BlackRock-а, највеће светске компаније за управљање имовином, рекао је да руске акције у Украјини преокрећу глобализацију, преноси CNBC.

Глобализација (Илустрација: Pixabay)

„Руска специјална операција у Украјини ставила је тачку на глобализацију коју смо доживели у последње три деценије. Због тога се многе заједнице и појединци осећају изоловано. Верујем да је ово погоршало поларизацију и екстремистичко понашање које данас видимо у друштву“, рекао је челник инвестиционе компаније која управља имовином у вредности од више од 10 билиона долара.

По његовом мишљењу, почетком 90-их година прошлог века Русија је била добродошла у глобални финансијски систем и добила приступ глобалним тржиштима капитала, али је сада неопходно Русију лишити прилива инвестиција. „Током протеклих неколико недеља, разговарао сам са безбројним заинтересованим странама, укључујући наше клијенте и запослене, који сви желе да разумеју шта се може учинити да се спречи одлив капитала у Русију“, рекао је Финк.

Упркос негативним последицама глобализације, шеф компаније је и даље уверен у корист од овог процеса за цео свет. Према његовим речима, приступ глобалном финансијском тржишту омогућава компанијама да финансирају привредни раст, земљама да убрзају економски развој, а људима да постану финансијски просперитетни. Финк такође признаје да утицај садашњег преобликовања светског поретка на глобална тржишта, који постоји од краја Хладног рата, тек треба да се процени.

Како напредује чешљање Мариупоља, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА