Најновије

Нови рат на Кавказу? Снаге Азербејџана ушле у руску зону!

Председник непризнате Републике Нагорно-Карабах Араик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода због увођења ратног стања.

То је наведено на Телеграм каналу званичног информативног центра НКР.Оружане снаге Азербејџана ушле су у зону одговорности руске мировне мисије у Нагорно-Карабаху и извеле четири удара на оружане формације Нагорно-Карабаха, користећи беспилотну летелицу Бајрактар ТБ2 у близини села Фурух, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Оружане снаге Азербејџана су од 24. до 25. марта, кршећи одредбе трилатералне изјаве лидера Русије, Азербејџана и Јерменије од 9. новембра 2020. године, ушле у зону одговорности руског мировног контингента у Нагорно-Карабаху и поставле осматрачницу, наведено је у саопштењу, пренео је ТАСС.

Извршена су четири удара беспилотном летелицом Бајрактар ТБ2 на оружане формације Нагорно-Карабаха код Фуруха, стоји у саопштењу.

Ратно стање у Нагорно-Карабаху

"Председник Републике Нагорно-Карабах Арајик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода у условима ратног стања проглашеног на територији Републике Арцах (Нагорно-Карабах)", наводи се у саопштењу, пренела је агенција РИА Новости.

Према уредби, ограничено је право на слободу окупљања, а забрањени су и штрајкови.

"Поред тога, обуставља се рад организација које се баве пропагандом или другим активностима усмереним против одбрамбених способности и безбедности Републике Арцах", наведено је каналу Телеграм.

За примену привремених ограничења права и слобода утврђених том уредбом надлежни су Министарство унутрашњих послова и Служба националне безбедности непризнатих република.

Снимак уништења украјинског “Бука” погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА