Најновије

БРИТАНСКЕ AНАЛИЗА: Чим Руси нагомилају трупе на 90.000 војника почиње битка свих битака за Донбас

Британска тајна служба МИ6 обавестила је војни и државни врх Украјине да ће Руси „битку за Донбас“ почети између 12. и 19. априла.

Прецизирала је да ће се то догодити чим Руси западно од украјинског „донбаског фронта“ буду сконцентрисали 90.000 војника.Упозорење је пренео британски премијер Борис Џонсон који је, за време кратке посете Кијеву, обећао Украјинцима 120 тенкова и других оклопних возила.

Украјински Генералштаб је саопштио да Русија концентрише снаге и око Харкова и да ће напад на тај велики град можда почети истовремено са „битком битака“.

Кијевска пропаганда тврди да ће украјинска армија у њу ући са 90.000-100.000 војника и 10.000 јединица тешког наоружања. Односно, са: 320 тенкова, 642 топа и хаубице, 640 вишецевних ракетних бацача, 42 ловца, 45 јуришних авиона…

По објективним проценама, Украјинци свега имају – упола или три четвртине мање…

Мариупољ ће, како тренутно ствари стоје, до велике битке бити потпуно очишћен од остатака украјинске армије и неонациста из пука „Азов“.

Већ су истерани из мариупољске луке и сатерани на територију металуршког комбината „Азовстаљ“. Међутим, ту нема цивила па руска војска може користити и највеће калибре и бацаче пламена.

И даље је велика интрига: колико се тачно западних официра и обавештајаца налази међу опкољенима?

Постоје претпоставке да их је најмање десет и да – поред генерала НАТО Роџера Клутјева – има и других „високих чинова и важних зверки“.

Индиректно, на такав закључак упућује и покушај Кијева и његових налогодаваца са Запада да опкољенима у Мариупољу пошаљу украјински теретни брод „Апацхе“.

Његов капетан је то и покушао, али се након митраљеских рафала по броду – зауставио…

Депутат Државне думе са Крима Михаил Шеремет предложио је да се привремено обустави испорука гаса у земље ЕУ. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА