Најновије

ПОЧИЊЕ ПРАВИ БРАТОУБИЛАЧКИ РАТ: Руси ударају на Русе у Украјини (ФОТО/ВИДЕО)

У Оружаним снагама је формирана јединица која је састављена од заробљеника из руске војске и добровољаца из Русије.

Шеврон јединице (Фото: Телеграм)

Недавно је формирана легија '’Слобода Русије'’ у оквиру оружаних снага. Њу чине заробљени руски војнбици који су одбили да се врате у састав руске војске приликом размене заробљеника због неслагања са званичном политиком власти Руске Федерације.

Легија је добила своје униформе и препознатљиве шевроне – црни штит са белом песницом и бело-плавим натписом '’Слобода Русије'’ (рус. Свобода России), као и бела застава са светло-плавом хоризонталном траком у средини.

„Данас је наша легија, као једна од војних јединица Украјине, добила украјинске теренске војне униформе и опрему легије '’Слобода Русије'’, од сада ћемо се борити за Русију против Путиновог режима у украјинским војним униформама са симболима наше нове Русија“, наводи се у њиховом саопштењу.

Иначе, у овој јединици неће се борити само заробљеници на украјинском фронту, већ и Руси из Русије који то желе. Да би ушли у легију, они треба да дођу до било које украјинске амбасаде у Грузији, Азербејџану или било којој земљи у Европи. Тамо ће им дати даља упутства како да дођу до Украјине и легије.

Нову порулу Рамзана Кадирова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА