Најновије

СИЈАРТО: Мађарска неће слати оружје Украјини

Иако подржава одлуку Европске уније да упути пола милијарде евра Украјини као ратну помоћ, Мађарска и даље одбија да испоручи оружје тој земљи, изјавио је данас мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

Петер Сијарто (Фото: Јутјуб)

Мађарска је подржала суверенитет Украјине и до сада је прихватила више од 600.000 украјинских избеглица, саопштио је Сијарто у Чешкој на конференцији за новинаре након састанка министара спољних послова централноевропских земаља (Ц5) Аустрије, Чешке, Мађарске, Словачке и Словеније, преноси МТИ.

Мађарски министар је додао да су власти његове земље обезбедиле смештај, запослење и образовање за избегла лица којима је то потребно, што је, каже, највећа мађарска хуманитарна акција икада, али констатује да ЕУ упркос тим напорима ускраћује финансијску помоћ Мађарској из "чисто политичких разлога".

Према Сијартовим речима, мађарска влада је подржала свих пет пакета санкција ЕУ до сада, али не може да дозволи да енергетска безбедност земље буде угрожена, те неће гласати за ограничења увоза руске нафте и гаса, наводи МТИ.

Сијарто се осврнуо и на недавне опште изборе у Мађарској и оценио да су бирачи изразили жељу да живе мирно и безбедно и да се њихова земља сачува од рата, наводи мађарска агенција.

Нови снимак из Мариупоља погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА