Најновије

СЛОМ УКРАЈИНАЦА: Синоћ уништен С-300, оборен МиГ-29, Су-25, 13 дронова, елиминисано до 280 нациста (ВИДЕО)

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини. Јуратњи извештај о току ратних операција у Украјини дао је генерал-мајор РФ Игор Конашенков.

Фото: Јутјуб

У извештају је наведено да су високо прецизне ракете Ваздушно-космичких снага Русије уништиле су велико складиште муниције украјинске групе трупа које се налази на територији фабрике Енергомашспецстал у граду Краматорск.

- У рејону насеља Новотаврическое, Запорошка област, уништен је тактички ракетни систем „Точка-У“ украјинских трупа. Поред тога, погођено је 10 упоришта, подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине, казао је Конашенков.

Генерал је истакао и да су Оперативно-тактичке, војне и беспилотне летелице током ноћи су погодиле 24 војна објекта Украјине. Међу њима: 18 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине, артиљеријска батерија на ватреним положајима, као и два складишта ракетног и артиљеријског наоружања у Краснопољском крају Доњецке Народне Републике.

- Ракетне снаге у рејону насеља Никифоровка, Доњецка Народна Република, уништиле су лансер украјинског противваздушног ракетног система С-300, а погодиле су и 5 подручја концентрације људства и војне опреме Оружаних снага Украјине, казао је Конашенков.

У извештају се наводи и да су артиљеријске јединице погодиле шест командних места, три складишта муниције, 187 упоришта, подручја концентрације људства и војне технике, као и 26 украјинских артиљеријских батерија.

- Уништено је до 280 нациста и 41 јединица војне технике Оружаних снага Украјине, рекао је генерал.

Он је истакао и да су руски ПВО системи оборили су један Су-25 и један МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства у рејону насеља Преображеноје, Луганска Народна Република, а пресрели су и четири балистичке ракете Точка-У.

Поред тога, уништено је тринаест украјинских беспилотних летелица изнад насеља Барвенково, Балаклеја, Харковска област, Старомихајловка, Јасиноватаја, Доњецка Народна Република, Первомајск, Луганска Народна Република, и Чернобаевка, Херсонска област.

Укупно, од почетка специјалне војне операције, 151 авион, 112 хеликоптера, 742 беспилотне летелице, 290 противваздушних ракетних система, 2854 тенка и других оклопних борбених возила, 329 инсталација вишецевних ракетних система, 1338 артиљерије топова и минобацача, као и 2683 јединице специјалних војних возила.

Руси повећавају ефикасност војске оружјем које може да стане у џеп! Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА