Најновије

ПОЛИЦАЈАЦ ОБЈАСНИО ПРОЦЕДУРУ: У Новом Саду суђење Радоју Звицеру у одсуству

Саслушањем сведока, данас је у новосадском Вишем суду настављено суђење у одсуству Которанину Радоју Звицеру (40), наводном вођи "кавачког клана", оптуженом за навођење на оверу неистинитог садржаја и фалсификовање исправе, и Миленку Ђукићу, сада бившем полицајцу из Темерина, кога оптужни предлог терети за злоупотребу службеног положаја и навођење на оверу неистинитог садржаја.

Фото: public

Сведок Бранислав Ђурђев, који је те 2015. био шеф одсека за управне послове у Полицијској управи Нови Сад, објаснио је процедуре које је требало испоштовати приликом пријаве пребивалишта и подношења захтева за издавање биометријских докумената.

Према ономе што је предочио, од 2008. је важило правило да је за пријаву пребивалишта било обавезно присуство власника стана уз доказ о власништву и особе која се пријављује на његову адресу. Закон о пребивалишту је, како је даље казао, промењен 2011. и било је обавезно да дође особа која жели да се пријави на нечију адресу, без обавезног присуства власника некретнине. Од 2011. власник некретнине није био обавезан да попуни образац да је сагласан да се неко пријави на његову адресу.

Бивши полицајац Ђукић је на почетку суђења пред судијом Аном Стаменић изјавио да га је са извесним Слободаном Зецом, за кога је тек касније сазнао да је Радоје Звицер, упознао Даворин Балтић, како би том Зецу 2015. нашао некога ко би га пријавио на своју адресу, због добијања докумената, јер је намеравао да са породицом иде у иностранство. Љ. П.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА