Најновије

ПУТИН: Русија нема ништа против да Украјина уђе у ЕУ

Русија нема примедбе да се Украјина прикључи Европској унији, која није војна организација, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин. „ЕУ није војна организација или војно-политички блок, за разлику од НАТО. Увек смо говорили, и увек ћу рећи да је наш став врло јасан по овом питању. Ми немамо ништа против уласка Украјине”, истакао је Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу. „Никада нисмо били против овога (уласка Украјине у ЕУ). Увек смо били против војног развоја украјинске територије, јер то угрожава нашу безбедност. То је оно чему смо се противили. Али што се тице економске интеграције - Забога, то је њихов избор”, рекао је Путин.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Истовремено, нагласио је он, сврсисходност пријема Украјине у Европску унију, такође, ће самостално одредити ЕУ, пренео је Танјуг.

„То је суверена одлука било које земље - ући или не у економске асоцијације, а посао ове или оне економске асоцијације је да прима нове чланове или не. Нека саме земље ЕУ одлуче у којој мери је то могуће и изводљиво. Да ли ће то бити од користи или штете за Украјину, то је у потпуности њихова ствар, ствар украјинског народа и украјинског руководства данас”, закључио је Путин.

Европска комисија данас је препоручила Европској унији да Украјини и Молдавији додели статус кандидата.

О броју плаћеника у Украјини прочутајте ОВДЕ.

Извор: политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА