Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ ОД СЕВЕРОДОЊЕЦКА: Изгубили до 30 одсто живе силе

Неке јединице украјинских трупа изгубиле су и до 90 одсто свог људства у борбама за Северодоњецк, рекао је Михаил Мизинцев, начелник руског Центра за контролу националне одбране.

Украјинска впјска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Јединице Оружаних снага Украјине, претрпевши критичне губитке, повлаче се у правцу Лисичанска“, рекао је генерал.

Према његовим речима, кијевске власти су наредиле комбинованој тактичкој групи да минира контејнере са сто тона шалитре и киселине у Северодоњецку како би одложили напредовање руске војске „стварањем зоне хемијске контаминације“.

Он је нагласио да у спровођењу планиране провокације Кијев планира да оптужи Оружане снаге Русије за стварање еколошке катастрофе коју је направио човек ширењем материјала у украјинским и западним медијима.

Почетком недеље заменик начелника Управе Народне милиције ДНР Едуард Басурин рекао је да републичке снаге за неколико дана очекују да ће групацију Оружаних снага Украјине у Северодоњецкој области увести у „котао“. Како је рекао амбасадор ЛНР у Русији Родион Мирошник, фабрика Азот која се налази у овом граду и даље се чисти од украјинских војника, али то кочи могућност да имају цивиле као таоце и контејнере са хемикалијама. Ипак, нагласио је да „овде неће бити другог Азовстаља”.

Више о дешавањима у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА