Најновије

ОГЛАСИО СЕ КАДИРОВ: "Малтретирају их; забраните све саботере"

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров предложио је да се новинари у Русији акредитују само уколико раде у медијима који објективно оцењују догађаје.

Фото: РИА

"Званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова је рекла да руске новинаре који раде у Америци стално малтретирају - не обнављају им се визе, блокирају им рачуне. Верујем да ће пре или касније Сједињене Државе потпуно забранити рад нашим новинарима", написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

"Зато треба следити једноставно правило – акредитовати новинаре само у оним медијима који имају непристрасну, објективну процену. Забраните све друге саботере информација", додао је он.

Он је додао да Запад користи своје медије за постизање политичких циљева.

"Недавни догађаји су само потврдили да ови корумпирани медији, без доказа, без чињеница, без објективних аргумената, шире лажи о нашој отаџбини, наводећи Русију као агресора, у којој се не поштују људска права", додао је Кадиров.

Европска унија је прошле недеље увела шести пакет антируских санкција који, између осталог, предвиђа забрану емитовања у Европи ТВ канала Росија РТР / РТР Планета , Росија 24 и ТВ Центер - Интернатионал.

Ове мере су последње међу многим ограничењима за руске медије. Нормалан рад новинара ометају не само мере које предузимају владе, већ и западне друштвене мреже које блокирају налоге РИА Новости, Спутњика, РТ и других руских медија.

Како је руска артиљерија уништила норвешка борбена возила погледајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА