Најновије

"Што више Украјинаца и Руса гине, то боље за Американце"

Конгрес САД одобрио је издвајање сто милиона долара за обучавање украјинских пилота да управљају ловцима Ф-15 и Ф-16, пише лист "Дифенс њуз“.

Према писању медија, за обуку је потребно око три месеца.

Депутат Државне думе Олег Морозов је у интервјуу за ФАН назвао идеју о тромесечној обуци војске Оружаних снага Украјине за пилотирање америчких авиона, за чију имплементацију ће амерички Конгрес издвојити 100 милиона долара, алармантним и истовремено сумњивим подухватом.

"Прво, то значи да се, пошто се они уче на америчким авионима, разматра и могућност снабдевања ових авиона у зону борбених дејстава. Друго, не могу ни да замислим искусног пилота који би за три месеца могао да се научи да лети у модерном борбеном ловцу или јуришном авиону. Дакле, чак и ако се авиони испоруче, украјински пилоти се и даље сматрају топовским месом. Што више Украјинаца и Руса гине, то боље за Американце. Сједињеним Државама је потребан рат исцрпљивања до последњег Украјинца", објаснио је парламентарац.

Олег Морозов је нагласио да је са становишта војног резултата следећа идеја конгресмена осуђена на пропаст.

Истовремено, он је приметио да ако су раније САД бар неспретно покушавале да сакрију своје учешће у украјинској кризи, сада бар "играју отворено".

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА