Најновије

УКРАЈИНЦИ КОРИСТЕ КАСЕТЕНЕ И ФОСФОРНЕ БОМБЕ: Командант батерије ДНР - ”Ништа им није страно”!

Украјинска милитанти употребили су касетне и фосфорне бомбе у Донбасу, рекао је за РИА Новости командант батерије 9. пука Народне милиције Доњецке Народне Републике са позивним знаком Гром.

Фото: Јутјуб

Фосфорни напади, касетне бомбе, видели смо цео комплет, у потпуности, осим хемијског оружја. И заиста се надам да ће тако и остати, закључио је он.

Украјински милитанти су способни да употребе хемијско оружје у Донбасу, сматра командант батерије 9. пука Народне милиције Доњецке Народне Републике са позивним знаком Гром.

Судећи по њиховом понашању, да кажемо, и чињеници да им ништа није страно у њиховој подлости и трулости према људима, лако могу да употребе неку врсту хемијског оружја“, рекао је он за РИА Новости.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и од 25. марта су завршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ је ослобођење Донбаса.

Руска артиљерија је погодила положаје националистичке формације „Донбас“, саопштио је 23. јула портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА