Најновије

ТОМА МОНА БРИЉИРА: Литијум био шанса да измислимо интернет

"Одлука владе о обустављању пројекта инвестиција у имплементацију модерних технологија као што су литијумске батерије има своју цену. Потребна је храброст ако се жели искорак у економском смислу, будући да је литијум био наша шанса да измислимо интернет", изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Томислав Момировић (Фото: Јутјуб)

Тома Мона је навео да сви у Влади сносе део одговорности, да је одговорност председника државе Александра Вучића, како је рекао, најмања.

- Људи морају да разумеју, ако желимо да искочимо, да се позиционирамо и изађемо из балканске перспективе, морамо да се ухватимо у неки нови индустријски талас. Литијум је био наша шанса да измислимо интернет, литијум је био наша нафта - рекао је Тома Мона гостујући на телевизији Хепи.

Момировић је рекао да је Србија у планираној експлоатацији литијума "била испред Немачке", али да је она сад "престигла" Србију, и да је "потпуно неумесно" да као члан владе која је донела одлуку да "експлоатација буде обустављена" – односно о одустајању од тог пројекта, сада прича о томе.

- Морам да будем објективан и преузмем део одговорности, и нова влада мора то заиста озбиљно да преиспита - нагласио је Момировић, али није прецизирао да ли је потребно преиспитати одговорност чланова владе због одустајања од пројекта, или саму одлуку о пројекту експлоатације литијума.

Он је рекао да је у пројекту експлоатације литијума било много проблема, пре свега јаловиште у долини Јадра јер "нису дефинисани јасно пречиштаћи", али је то све питање, како је навео, за наредну владу и за будућност.

Помињући саобраћајнице које повезују Лозницу са другим деловима државе, он је рекао да је у тај град дошло неколико фабрика.

- То је перспектива која је превише споро диже плате, па је потребно понудити нешто ново и о томе ће морати озбиљно да се размишља у будућности.

Више вести из домаће политике прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА