Најновије

ЕУЛЕКС се придружио патролама КФОР на северу Косова и Метохије

Патролама КФОР на северу Косова и Метохије придружила се и мисија Еулекс, саопштено је данас телевизији "Дукађини".

Еулекс (Фото: Еулекс)

Ове мере су предузете како би се омогућило брзо реаговање у случају евентуалне ескалације ситуације, пренео је "Љајми" одговор мисије НАТО на КиМ.

КФОР наводи да је у циљу подизања свеста о ситуацији појачао присуство у близини административних прелаза Јариње и Брњак.

"Постављено је неколико пунктова за контролу саобраћаја и појачано је патролирање на том подручју заједно са особљем Мултинационалне специјализоване јединице карабињера и мисије ЕУЛЕКС. Ове мере су предузете како би се омогућило да КФОР брзо одговори на било који безбедносни изазов у складу са својим мандатом УН", наводи се у њиховом одговору.

Додаје се и да командант КФОР Ференц Кајари има редовне контакте са косовским безбедносним организацијама, али и са начелником Генералштаба Миланом Мојсиловићем.

"Неутралност КФОР је од суштинског значаја за успех мисије. КФОР позива све да избегавају једностране акције и уздрже се од насиља. Истовремено, КФОР је спреман да интервенише ако је потребно да би се одржала безбедност и слобода кретања, за добробит свих заједница које живе на Косову", истиче се.

Више о ситуацији на Косову и Метохији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА