Најновије

НАСМЕЈАНИ КОЉАЧ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА! Срђан Лалић пребачен на тајну локацију!

Срђан Лалић, члан криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који је на основу споразума о признању кривичног дела који је закључио са Тужилаштвом за организовани криминал осуђен на 18 година затвора, налази се на слободи, сазнаје „Политика".

Фото: МУП Србије

Ни у једној нормалној земљи, починилац тако тешких злочина не би могао да се нагоди са државом тако да га она пусти из притвора. Само у колонији под контролом издајника и уставокршитеља Александра Вучића.

Он је пуштен из притворске јединице Окружног затвора у Београду у којој је био од хапшења у фебруару прошле године. Одведен је на тајну локацију и о њему сада брину припадници Јединице за заштиту сведока МУП-а Србије.

– Лалић се налази у програму заштите по Закону о програму заштите учесника у кривичном поступку. Програм у који је ушао овај сведок окривљени подразумева скуп мера предвиђених законом које се примењују како би се заштитили живот, здравље, физички интегритет, слобода или имовина заштићене особе. Он се спроводи ако су учесници у кривичном процесу и њима блиске особе давањем исказа или обавештења важних за доказивање у поступку изложени животној опасности, а без тог сведочења или обавештења, доказивање у кривичном процесу било би отежано или немогуће – објашњава ,,Политикин, саговорник.

Лалић ће пред судским већем које води поступак против оптужених чланова клана бити испитан пошто сви окривљени изнесу своје одбране, а након што да свој исказ неће више бити у обавези да долази на суђења.

Донедавно близак сарадник Беливу ка и Миљковића и „насмејани кољач“ како је назван због фотографије на којој се осмехује док држи главу једне од жртава је, према незваничним информацијама, у изјави коју је дао тужиоцу, а коју је потом и својеручно написао и потписао, открио ко стоји иза убиства инвеститора Мирка Којића Које, бившег полицајца и кума Марка Миљковића, најближег Беливуковог сарадника, нестанка и ликвидације Теодора Гаћеше, власника ,,Пинк“ таксија и нестанка Мирослава Ранковића, сувласника поменутог такси удружења.

Према истим сазнањима, Лалић је открио и на који је функционисала организована криминална група, улоге њених чланова и њихову сарадњу са вођом ,кавачког клана“ Радојем Звицером, али и како је група прала новац који је стекла извршењем кривичних дела.

Према речима „Политикиног” саговорника блиског истрази, неке од информација које је Лалић испричао тужиоцу ,,поклапају“ се са досадашњим сазнањима полиције и тужилаштва, али оне, свакако, морају да се провепе, а потом и анализирају у склопу свих других информација.

– Пошто је за све ово потребно извесно време, на евентуално проширење оптужнице против Беливука и Миљковића и других чланова његовог клана ће се чекати док то не буде урађено. Истражитељи желе да имају чврсте оптужбе које неће пасти на суђењу и које ће додатно уверити јавност у свирепост починилаца злочина – наводи ,,Политикин“ саговорник.

Према његовим речима, осим неколико нестанака и убистава у нашој земљи, Лалић је говорио и о злочинима почињеним у Грчкој у Атини и на опу Крфу, у којима су убијена четворица ,,шкаљараца“, о судбинама особа које су ове злочине извршили, а који се и даље воде као нестали, али и о улози Звицера у овим ликвидацијама.

Извор: Србин.инфо/Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА