Најновије

МЕДИЈИ: Војска тзв. Косова упала на север, више од 30 припадника КБС са дугим цевима и 4 митраљеза!

Власт у Приштини отишла је корак даље извевши до сада највећу претњу по мир на КиМ.

Фото: mod.rks-gov.net

Наиме, како "Новости" незванично сазнају, јуче је на подручју општине Зубин Поток, на планини Мокра Гора, примећено да је из правца општине Исток наишла колона возила тзв. Косовских безбедносних снага (КБС) у којој је било осам возила: пет "ленд ровера дифендер" и три "мицубиши пајера".

Припадници поменуте формације возилима су стигли до репетитора који се налази на делу планине познатијем као Увор одакле су маршом наставили да се крећу ка унутрашњости општине Зубин Поток и то у дубини од три до пет километара. У тој пешачкој групи, преносе извори "Новости", било је нешто више од 30 војника са дугим цевима. Носили су и четири пушко-митраљеза.

За сада се о овом нечувеном потезу Аљибина Куртија, који прети да угрози мир на КиМ и којим се још више уноси немир међу локалне Србе, није изјаснио нико из међународне мисије КФОР, без чије сагласности ниједна наоружана формација не сме да уђе на север покрајине.

Подсетимо, приштинске специјалне полицијске снаге недељама уназад извиђале су терен у близини административних прелаза, меркајући погодне коте са којих би могле да угрозе српско становништво и његове политичке лидере. Такође, ова последња провокација стиже одмах пошто су "Новости" открије да се Курти састао са представницима Квинте у Приштини, на којем су му Американци обећали испоруку три система за електронско ометање намењена новим базама на северу.

Такође, он је од својих савезника из САД тражио артиљеријске гранате домета изнад 10 километара, а од Британаца је захтевао да му доставе прецизне координате српских полицијских и војних положаја непосредно у близини Копненене зоне безбедности.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА