Најновије

ПРЕЦИЗНИМ РАКЕТНИМ НАПАДИМА: Руска војска у Запорожју ликвидирала 100 страних плаћеника

Оружане снаге Русије су ракетним нападом у Запорожју ликвидирале до 100 страних плаћеника и 15 јединица војне технике, док је руска авијација спречила покушај Оружаних снага Украјине да изведу нападе на Запорошку нуклеарку уз помоћ осам дронова-самоубица, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: public

Руски артиљерци су спречили покушај напредовања Оружаних снага Украјине у правцу Марјинке у Доњецкој Народној Републици, а противник је изгубио више од 50 војника, наведено је у саопштењу.

Из Министарства је, такође, саопштено да је украјинска артиљерија гранатирала стамбене четврти Енергодара, испаливши у протекла 24 сата 59 пројектила.

У саопштењу се додаје да је руска авијација ликвидирала до 50 милитаната нападом на локацију на којем је ремонтована украјинска техника у области Ановке, као и да су руски борбени авиони у Николајевској области оборили два украјинска авиона МиГ-29, који су прилагођени ношењу америчких ракета „харм“.

У правцу Николајева и Кривог Рога украјинске снаге су у протекла 24 сата изгубиле више од 110 људи.

Руски системи противракетне одбране су оборили 12 украјинских дронова и пресрели 18 пројектила испаљених из америчких вишецевних ракетних бацача HIMARS.

У Херсонској области у Луганској Народној Републици руски ПВО системи су оборили три противрадарске ракете „харм“.

Руска војска је, такође, уништила лансирни уређај ракетног комплекса „Оса-АКМ“ у Запорошкој области и потопила украјински оклопни чамац „Гјурза“ у области луке Очаков.

Руска авијација је у Николајевској области у току протеклог дана елиминисала око 500 украјинских војника, од којих су око 300 страни плаћеници, саопштило је данас Министарство одбране Русије. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА