Најновије

Министарство одбране Русије објавило победу: Соледар је потпуно у нашим рукама (MAПА)

Министарство одбране Русије саопштило је да је 12. јануара увече завршено ослобађање града Соледара који има важан значај за наставак успешних офанзивних дејстава.

Ваздушно-космичке снаге Русије су током ослобађања Соледара уништиле три авиона и хеликоптер који су пружали ватрену подршку украјинској војсци.

Током ослобађања Соледара јединице руских Ваздушно-десантних снага извеле су прикривени маневар, нападајући положаје украјинских трупа. Град је био блокиран са северне и јужне стране.
Само у последња три дана у Соледару је ликвидирано преко 700 украјинских војника и преко 300 јединица украјинског оружја, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Како је саопштило Министарство ослобађање Соледара омогућава да се пресеку путеви за снабдевање украјинских трупа у Артемовску и да се опколе преостале јединице у граду.

„Соледар је заузет захваљујући деловању јуришне авијације, ракетних снага и артиљерије групе руских снага по противнику. Континуирано су извођени концентрисани напади по положајима Оружаних снага Украјине, спречавајући пребацивање резерви, снабдевање муницијом, као и покушаје повлачења противника на друге линије одбране“, наводи се у саопштењу Министарства.

„Успостављање потпуне контроле над Соледаром омогућава да се пресеку путеви снабдевања украјинских трупа у југозападном граду Артемовску, а затим блокирају и ставе у `котао` јединице Оружаних снага Украјине које су преостале у њему“, додаје се у саопштењу.

Данас су се борци "Вагнера"пробили на територију жеезничке станице Сол из два правца. Депо железничке станице је већ под контролом. Железничка станица се налази западно од Соледара.

Немачки генерал: Руси очигледно напредују, вероватно ће ускоро потпуно заузети Донбас

Извор: Восток/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА