Најновије

The Wall Street Journal: Ово је показатељ да Руси спремају озбиљне офанзиве у Украјини

Именовање начелника Генералштаба Валерија Герасимова на место команданта здружене групе снага у Украјини знак је озбиљних руских офанзива у блиској будућности.

Овакви закључци из кадровске реконструкције у Министарству одбране навели су у чланку The Wall Street Journal.

„Ово је потврда, ако је потребно, да долазе велике офанзиве“, рекао је Марк Галеоти , шеф консултантске фирме Маyак Интеллигенце са седиштем у Лондону.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу именовао је 11. јануара новог команданта трупа у зони НВО – постао је начелник Генералштаба Валериј Герасимов. Сергеј Суровикин је био на овој функцији од 8. октобра – постао је један од Герасимовљевих заменика.

Поред врховног команданта Ваздушно-космичких снага Суровикина, за заменике Герасимова именовани су главнокомандујући Копнене војске генерал Олег Саљуков и заменик начелника Генералштаба генерал-пуковник Алексеј Ким.

Министарство одбране је кадровске реконструкције образложило проширењем скале задатака решаваних током Специјалне војне операције.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА У СОЛЕДАРУ, ОПИСАО УЖАС: "Речено нам је да ћемо бити повучени, а сада смо једноставно напуштени"

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА