Најновије

Брифинг руске војске: Масовним ракетним нападима спречена испорука НАТО наоружања на фронт

Оружане снаге Русије извеле су 26. јануара масовни ракетни напад високо прецизним оружјем и беспилотним летелицама на украјинске енергетске објекте, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: mil.ru

Енергетски системи који су били мета напада руске војске обезбеђивали су функционисање предузећа одбрамбено-индустријског комплекса и транспортног система Украјине.

Како је прецизирано, погођени су сви предвиђени објекти и циљеви су остварени. Услед напада је поремећен превоз оружја и муниције на фронт, укључујући НАТО наоружање, а такође је нарушен је рад производних погона предузећа за ремонт војне технике украјинских трупа.

У правцу Купјанска и Красног Лимана за дан је ликвидирано преко 70 украјинских војника, а уништен је и артиљеријски систем америчке производње М-777.

Руска војска је у правцу Доњецка за дан ликвидирала преко 80 украјинских војника, а уништена је и војна техника америчке производње.
У правцу Херсона уништен је украјински систем „град“, артиљеријски систем америчке производње М-777 као и складиште муниције.

У делу фронта Јужно-Доњецк и у правцу Запорожја група снага „Исток“ Оружаних снага Русије током офанзиве је заузела нове одбрамбене линије. Украјина је за дан изгубила до 65 војника.

Руски системи ПВО за дан су оборили украјински јуришни авион Су-25, 11 беспилотних летелица и 14 пројектила испаљених из вишецевних ракетних бацача „ољха“, „ураган“ и „хајмарс“.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА