Најновије

ЕРДОГАН ПРЕТИ ГРЧКОЈ: Не петљајте се са нама у Егеју

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да његова земља нема проблема с Грчком све док Грци не изазивају проблеме у Егејском мору.

- Испалили смо Тајфун. Колики је домет Тајфуна? То је 561 километар. Шта су Грци учинили? Уплели су се у напад. Новине су одмах направиле наслове "Погодиће Атину". Ми немамо такав проблем све док се не петљате с нама у Егејској регији. Све док се не петљате с нама у Егеју, ми се нећемо петљати с вама - рекао је Ердоган на церемонији у Анталији, преноси агенција Анадолија.

Турска је у октобру тестирала своју балистичку ракету кратког домета "Тајфун", која може да погоди циљ на удаљености од 561 километар за 456 секунди.

Ердоган је поздравио развој домаће одбрамбене индустрије, рекавши да јој свака земља "завиди на борбеној летелици Бајрактар ТБ2 и беспилотном борбеном авиону Кизилелма".

Турска упозорава на "поновљене провокативне радње и реторику Грчке у региону последњих месеци, укључујући наоружавање острва у близини турских обала која су демилитаризована према уговорним обавезама", наводи Анадолија.

Данас у Косовској Митровици протест против велеиздаје Александра Вучића и Српске листе

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА