Најновије

ПЕРИОД РАТА КОЈИ СУ ОБЕ СТРАНЕ ЧЕКАЛЕ: Сукоб у Украјини се још више заоштрава

У Донбасу су наступиле ниске температуре. Сада је температура у том региону од 14 до -17 степени испод нуле, што је прилично хладно за овај регион, посебно имајући у виду тренд последње деценије ка порасту средње зимске температуре.

Т-72 (Фото: РИА Новости)

До 12. јануара постепено ће расти температура, али ће и тада током ноћи бити мраз до -9 степени.

Што се тиче ратовања, то може значити интензивирање непријатељстава, јер ће степа коначно дозволити да се тешка опрема брже креће по залеђеном тлу.

„Очекујемо да ће се борбе интензивирати. Ударили су мразеви, ноћу до -17, наша тешка техника ће коначно моћи брже да напредује. Али не заборавимо да време још увек помаже и нама и Рашистима“, рекао је Сергеј Гајдај, украјински начелник Луганске области, коју контролишу снаге ЛНР и Русије.

Руски и украјински медији преносе да, Алексеј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, такође очекује нову рунду непријатељстава, али у фебруару.

Међутим, постоје неке нијансе у захлађењу за обе стране - у Украјини ће температуре испод нуле изазвати повећање потрошње електричне енергије. Дмитриј Сахарук, извршни директор украјинске државне компаније за електродистрибуцију, већ је обавестио јавност о могућим нестанцима струје не само током дана, већ и ноћу због хладног времена.

А у Доњецку, Макејевки и другим насељима без воде, такве температуре могу довести до вишеструких хаварија на водоводу и недостатка воде чак и једном у три дана.

Заузимање Соледара погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА