Најновије

ТАОЦИ У ГАЗИ СУ БЕЗБЕДНИ: Једина опасност прети од Израела

Амабасадор Палестине у Србији Мухамед ал Намур изјавио је данас да сматра да су таоци, које је Хамас отео приликом напада на Израел, безбедни у Гази, и да им једина опасност прети од бомбардовања израелске авијације, а не од Палестинаца.

„И ако постоје таоци у Гази, сигурно их има јер је објављено, сигуран сам да су безбедни тамо. Једина опасност им је бомбардовање израелске авијације. Палестинци их неће убијати”, изјавио је он за Танјуг.

Према његовим речима, Израел врши тероризам, геноцид и етничко чишћење над палестинским народом у Гази, и напомиње да има преко 300 убијене деце у Гази од стране израелске војске која врши државни терор над Палестинцима.

„Тамо је ситуација драматична, катастрофа је шта се дешава у Гази, што је последица израелског тероризма, бомбардовања и рушења зграда и кућа. Сваки тренутак се повећава број погинулих. Према евиденцији, има неколико стотина погинуле деце и жена. Има преко пет хиљада рањених”, рекао је Ал Намур.

Како је навео, људи немају где да се склоне јер је Газа мало подручје, па се крију у школама где, напомиње он, такође није безбедно.

Каже да Палестина од међународне заједнице тражи помоћ да се заустави овај рат и да се присили Израел да заустави бомбардовање Газе, убиства и ратне злочине који израелска војска врши над палестинским народом, преноси Танјуг.

„Ми Палестинци смо жртве израелског терора, наши цивили су жртве. Има више од 350.000 људи који су остали без кућа. Проблем није настао сад, он је настао 1948. године када је почео израелски масакр над палестинским народом, који до дан данас није престао”, рекао је амбасадор.

ШОК ОПТУЖБА ЕРДОГАНА: САД обучавају терористе који спроводе...

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА