Најновије

УХАПШЕН АДВОКАТ НАВАЉНОГ: Полиција претресла куће још двојице адвоката

Руске власти ухапсиле су адвоката који је радио за затвореног руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног и претресли домове још двојице адвоката, саопштила је данас сарадница Наваљног Марија Певчик.

Алексеј Наваљни (Фото: Фејсбук)

Против тројице адвоката се води истрага због сумње да припадају терористичкој групи, међутим сарадници Наваљног кажу да су власти покренуле поступак како би додатно изоловале затвореног политичара, преноси Ројтерс.

"Дешавају се полицијске рације у куцама тројице адвоката Наваљног. Један од њих је приведен, а не можемо да дођемо до друге двојице", објавила је Певчик на друштвеној мрежи X (Твитер).

Помоћник Наваљног Леонид Волков навео је да се адвокати суочавају са до шест година затвора уколико буду проглашени кривима за припадност екстремистичкој групи.

"Ово је акт застрашивања са јасном намером да се ојача изолација Наваљног од спољног света", написао је Волков на друштвеној мрежи X.

Уз помоћ својих адвоката, Наваљни је и даље активан на друштвеним мрежама где често износи притужбе на лечење у затворској колонији у Владимирској области, источно од Москве.

Он би ускоро требало да буде премештен у другу колонију "посебног режима" након што је у августу осуђен за "екстремистичке" активности и осуђен на додатних 19 година, поред казне од 11 и по година затвора коју већ служи.

Наваљни одбацује све оптужбе против њега као политички мотивисане и осмишљене да уцуткају његову критику председника Русије Владимира Путина.

Сусрет Кадирова и активисте који је спалио Куран погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА