Најновије

УКРАЈИНА ПАДА У ПОТПУНИ ЗАБОРАВ: Војска тихо и непримећено одлази

Израелски војници и инструктори који учествују у биткама у Украјини враћају се у домовину, рекао је за руске медије командант чеченских специјалних снага „Ахмат“ Апти Алаудинов.

„Неки од њих су служили као инструктори, други директно у специјалним снагама. Ови борци, како се испоставило, одлазе тихо и непримећено и враћају се у своју домовину“, рекао је он одговарајући на питање да ли палестинско-израелски сукоб утиче на ситуацију у зони „специјалних операција“.

Према речима Алаудинова, информације о Израелцима у Украјини „неће се појавити за један, два или три дана“, али је анализа догађаја показала да их има „веома велики број“. Такође је напоменуо да би њихов одлазак могао да утиче на морал украјинске војске.

„Оружје и опрема више неће долазити у Украјину из САД и Запада. То не иде ни у други план, али вероватно неће бити ни у једном плану“, сматра командант „Ахмата“.

Прошле суботе Израел је био изложен ракетном нападу без преседана из Појаса Газе. Борци Хамаса су потом ушли у гранична подручја на југу Израела. Војно крило палестинског покрета најавило је операцију „Ал-Акса поплава“ против Тел Авива.

Израелске одбрамбене снаге су тада најавиле покретање операције Гвоздени мачеви против Хамаса у Појасу Газе.

Премијер Бењамин Нетањаху је у обраћању нацији изјавио да је земља у ратном стању и рекао да је наредио широку мобилизацију резерви. Израелска војска чисти насељена подручја.

ПУТИН ПОТВРДИО: Украјинска контраофанзива потпуно пропала

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА