Најновије

ПУТИН ЗВАО ПАЛЕСТИНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА! Русија стоји уз народ Палестине

Палестински председник Махмуд Абас и председник Русије Владимир Путин разговарали су данас о најновијим дешавањима у појасу Газе и напорима да се зауставе израелски напади на палестински народ.

Током телефонског разговора, Абас је изразио саучешће руском председнику и породицама руских жртава које су убијене током сукоба на Западној обали.

Абас је истакао да цени подршку Русије палестинском народу и залагање за свеобухватни и праведни мир на Блиском истоку, заснован на међународним резолуцијама.

Он је поновио потребу да се зауставе напади, престане убијање палестинских цивила и створе безбедни коридори за улазак медицинских и прехрамбених залиха, као и да се обнови снабдевање водом и струјом за народ Газе, преноси агенција WAFA.

Абас је указао да морају да се спрече покушаји расељавања Палестинаца из појаса Газе, потврђујући да се овај чин сматра другом катастрофом за палестински народ, сличној оној из 1948. године, јавља Танјуг.

Он је оценио да је неприхватљиво убијање цивила, истичући важност ослобађања цивила и затвореника који су заточени на обе стране.

Абас је поновио приврженост међународном легитимитету и потписаним споразумима, следећи политичке и правне методе за постизање националних циљева.

НУКЛЕАРНА ТЕСТИРАЊА И РУСИЈА: Москва има велику поруку за Америку

Додао је да се мир и безбедност могу постићи само применом решења о две државе заснованог на међународним резолуцијама о легитимитету и признању Државе Палестине.

Путин је изразио саучешће жртвама палестинског народа и истакао важност заустављања борби, пружања хуманитарне помоћи и спречавања расељавања Палестинаца ван њихове земље.

Председник Русије је такође потврдио став Русије у подршци праву палестинског народа на слободу и независност у својој држави са источним Јерусалимом као престоницом, преноси WAFA.

Раније данас, Путин је разговарао и са председницима Ирана и Сирије, Ебрахимом Раисијем и Башаром ал Асадом, а требало би да разговара и са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, као и са председником Египта Абделом Фатахом ал Сисијем.

ШТА ТО ВУЧИЋ ПОТПИСУЈЕ У КИНИ? Присуствоваће и Си Ђипинг

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА