Најновије

Хамас киднаповао и српског држављанина (ВИДЕО)

У терористичком нападу Хамаса на север Израела киднапован је и 22-огодишњи младић српског порекла Алон Охел.

Његова мајка, Идит Охел, чија породица је пореклом из Новог Сада, потврдила је за Косово онлине да је њен син отет.

Према њеним речима, њен син је учествовао на музичком фестивалу на кои су упали борци Хамаса и убили више десетина људи.

"Он је музичар и отишао је на музички фестивал мира, на којем је било око 2.500 људи. Око шест ујутру уследио је масивни ракетни напад на подручје на којем се одржавао фестивал. Са пријатељима се колима одвезао до једног склоништа, у којем су се сакрили од ракета", испричала је оно што је чула од пријатеља свог сина.

У склоништу је, каже, био са 27 особа сличног узраста, који су покушали да се склоне од ракетног напада.

У једном тренутку, терористи Хамаса су дошли до склоништа и покушали да све да их убију. Убацилу су седам граната у склониште.

"Мој син и један од његових пријатеља покушали су да ухвате гранате голим рукама и избаце их из склоништа да би спасили људе. Једна је експлодирала у склоништу и повредила много људи. После детонације упали су терористи и извукли мог сина. Био је жив и киднапован је са још три особе. Ставили су их на камион и одвезли. Његов најбољи пријатељ све је то видео. Био је повређен и са девојком се правио да је мртав, пошто су терористи пуцали на остале у склоништу. Након што је довежен у болницу он нам је рекао да је Алон киднапован и одведен у Појас Газе", објаснила је она.

Ту информацију потврдила је и израелска војска.

"Моја тринаестогодишња ћерка звала је непрестано његов број мобилног у нади да ће се јавити. Око 11.30 се јавила жена која је рекла - они нас убијају, дођите да нас спасете... Узела сам телефон и питала како се зове, након чега се прекинула веза. Били смо преплашени, јер не знамо где нам је син", прича забринуто.

Идит каже да је, пошто је Алон српски држављанин, затражила помоћ конзулата Србије у Израелу.

"Породица са моје мајчине стране је из Новог Сада. Мој деда је тамо рођен и као младић од 15 година, по почетку Другог светског рата, успео је да побегне. Цела његова породица је убијена, остао је само део који се налази у Београду", додаје она.

Алон и његов млађи брат планирали су овог месеца да обиђу породицу у Београду, каже њихова мајка.

Истиче да је њен деда дошао у Израел да изгради нови живот, безбедан за своје потомке, а сада се десио нови Холокауст у којем је отет Алон.

“Алон је недужан младић. Ми смо као и сака друга породица. Наша свакодневница се потпуно преокренула овом стравичном реалношћу с којом смо суочени. Не спавамо, будимо се у кошмару", рекла је мајка дрхтавим гласом.

Казала је да се нада да ће Србија моћи да помогне да терористи Хамаса ослободе Алона.

Готово је! Запад признао, руши се фронт! Украјина није свесна шта је сада чека, Путин решио да заврши посао!

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА