Најновије

Жестоки удари по Гази - Израел напао и Либан: Удар и са мора

Израелска војска саопштила је да је током ноћи погодила више од 200 циљева Хамаса и палестинског Исламског џихада у Појасу Газе.

Локације, према војсци, укључују штаб у којем је убијен већи број припадника Хамаса и банку коју користи тај покрет.

Војска је саопштила и да су бродови морнарице такође извели нападе, чији су циљеви, између осталог, били и Хамасови командни центри и складишта оружја у граду Гази, пренео је „Тајмс оф Израел“.

Израелска војска саопштила је да је током ноћи извела нападе на циљеве Хезболаха у Либану.

Бајден у среду у Израелу

Амерички председник Џозеф Бајден отпутоваће у среду у Израел да би се састао са израелским премијером Бенјамином Нетанијахуом.

Бајден ће се потом током блискоисточне турнеје састати са јорданским краљем Абдулахом, председником Египта Абдел Фатах ел Сисијем и палестинским лидером Махмудом Абасом, изјавио је саветник за националну безбедност Беле куће Џон Кирби.

Бајденову одлазак на блискоисточну турнеју потврдио је и амерички државни секретар Ентони Блинкен који је на конференцији за новинаре рекао да ће амерички председник том приликом поново потврдити солидарност Сједињених Држава са Израелом и чврсту посвећеност безбедности те земље.

„Председник Бајден ће поново јасно ставити до знања, као што је то недвосмислено учинио након напада Хамаса и погибије 1.400 људи, укључујући најмање 30 Американаца, да Израел има право и дужност да брани свој народ и од Хамаса и од других терориста“, рекао је Блинкен.

ЈЕЗИВА ПУЦЊАВА У БРИСЕЛУ! Кренула освета Хамаса, пуцао по људима и викао "Алаху акбер"

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА