Најновије

ШТА ТО БАРАК СПРЕМА: Сме ли са овом тактиком на Јанг Бојс?

Све говори да ће нападач Сенегала почети дуел са Јанг Бојсом.

Ту је сјајни бивши кошаркаш, сада већ искусан функционер, који увек на исти начин одговара на питање „како је данас“: „Нервозан сам сваки дан, али данас сам због ове предстојеће утакмице посебно нервозан. ." Црвена звезда некако живи у том ритму, можда од свог оснивања, иако је ових дана због меча са Јанг Бојсом на највећем српском стадиону атмосфера посебно напета. Сви у Црвеној звезди знају да победа против тима из Берна отвара врата европског пролећа и може да им послужи као одскочна даска за скок на ниво из припремног периода.

Проблем је што Црвена звезда има проблеме у игри које нико не може да дијагностикује. Мршав тријумф против Радничког из Ниша није упалио буктињу оптимизма, штавише, некако је измамио звездашку јавност у равнодушност. Можда то и није тако лоше, јер су еуфоричне најаве у претходном периоду завршиле трагично за Црвену звезду.

Чини се да Барак Бахар нема много недоумица око избора стартне поставе за дуел против Јанг Бојса. Питање је само да ли ћемо Османа Букарија поново видети са шпица, како би се његова брзина што више искористила, или на десној страни. Некако се чини да је Барак Бахар спреман да преузме контролу када је у питању веома важан део његовог коначног мозаика. Говоримо о врхунцу напада, где би требало да буде шериф Ендиај.

Нападач Сенегала је током поменутог дуела са Радничким из Ниша осетио да сат стрпљења и толеранције, бар међу Звездиним навијачима са бочних трибина, откуцава много брже од обичног. Добио је звиждуке након још једног промашеног ударца када је лоше шутирао лопту левом ногом, након скоро савршеног додавања Ин Бом Хвана. Гледајући реакције са клупе, некадашњи члан Адане обрадовао је Барака Бахара, јер су његови помоћници скакали и аплаудирали сваки пут када би јаки шпиц леђима добијао дуеле, изнуђивао фаулове и тежиште пребацивао на противничку половину.

Негде на Етихаду је наговештено да ће Шериф успети да, бар у европским утакмицама, покаже спремност да буде жртвован и да ради прљаве послове. Само што, када неко носи Звездину деветку, мора да зна да ће математичка заступљеност његових издања бити основни параметар навијачима. И ту је шериф Ендиај за сада веома мршав. За 228 минута фудбала (три меча, од којих два у Моцарт Бет Супер лиги), Шериф Ендиај није успео да постигне гол. Пропустио је колосалну шансу на Бановом брду и две добре ситуације на београдској премијери.

Ако не пре доласка у Београд, Сенегалац је током кратког боравка у Србији сигурно научио шта и како се од њега очекује, поготово што је најављен као центарфор профил који је потребан Звезди. У интерној преписци клуба, Барак Бахар га је назвао чудовиштем и био је сигуран да вреди улагати у њега.

Израелац је покушао да донекле скине окове недостатка првог гола са леђа Шерифа Ендијаја рекавши да је урадио много корисних ствари за тим, да вредно ради, а да му недостаје само један гол. Сличну реторику имао је и на Бановом брду. Али Ендиај је једва схватио да све гори око њега. Данас је имао неформални састанак са људима који брину о његовој каријери, како би га мало приближио озбиљности ситуације.

ХУГО ВИЈЕИРА ПРЕЛОМИ СЕЗОНУ У СЕДМОМ УТАКМУ

Само што тренерове речи и поступци понекад не говоре једно о другом. Поготово у Црвеној звезди, где је шеф стручног штаба стално под лупом. Претходних година Звезда је погађала и промашивала са нападачима. И некако се стекао утисак после првих мечева. Једино је Миодраг Божовић имао стрпљења да истраје са Португалцем Хугом Вијером. Један од најбољих нападача у новијој историји је веома споро стартовао у црвено-белом дресу. У првих шест првенствених мечева постигао је само један гол, али је имао самопоуздање. Судбину тима и сопствени статус преломио је у седмом мечу, када је против Партизана постигао два гола. Његов сународник Томане није имао те среће, иако је у другом мечу постигао гол.

Већ од прве лопте видело се да Калифа Кулибали није био онај стрелац који је Звезди потребан. С друге стране, Шериф Ендијај изазива полемику... Само што га сада мучи „синдром првог гола“. И то је озбиљан баласт у Црвеној звезди. Јанг Бојс и нова прилика за сенегалског нападача су пред вратима.

ШОК ЗА УКРАЈИНУ: Руси у заробљеништву држе 10.000 украјинских војника и официра

Извор: Моцартспорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА