Најновије

ДИГЛА СЕ БУРА У НАТО ПАКТУ: Хитно сазван састанак због сусрета Орбана и Путина

Представници земаља чланица НАТО-а одржали су јуче састанак у Будимпешти на којем су разговарали о састанку Владимира Путина и мађарског премијера Виктора Орбана, пише Блумберг.

Орбан и Путин (Фото: РИА Новости)

„Мађарски савезници из НАТО-а изразили су забринутост за безбедност осудивши састанак премијера Виктора Орбана са руским председником Владимиром Путином ове недеље“, наводи се у чланку.

Како наводи агенција, амбасадори земаља чланица алијансе разговарали су о "проблемима" који су настали након руско-мађарских преговора. Ово, према писању Блумберга, указује на све веће несугласице унутар војног блока због односа Будимпеште са Москвом.

Аутор чланка је оптужио мађарског премијера да подрива јединство Запада склапањем енергетских споразума са Русијом, покушавајући да ограничи помоћ Кијеву, опструира ширење НАТО-а и јавно позива ЕУ да укине економска ограничења Москви.

Састанак Владимира Путина и мађарског премијера Виктора Орбана одржан је у уторак на маргинама Форума Појас и пут у Пекингу. Како је нагласио шеф мађарске владе, Будимпешта не тражи конфронтацију са Москвом и жели да одржи билатералне односе, колико то дозвољавају санкције уведене Русији.

Касније је естонска премијерка Каја Калас назвала састанак Орбана и Путина „веома непријатним и лишеним сваке логике“. Као одговор, портпарол мађарске владе Золтан Ковач подсетио је да супруг Каласове, Арво Халик, не само да је наставио да тргује са Русијом преко својих компанија, већ је помогао и другим естонским предузећима да учине исто. Халик је на овај начин зарадио више од милион и по евра, док је његова супруга „ишла по медијима позивајући на пооштравање мера против Русије и руских грађана“.

Нови напад Хезболаха на Израел погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА