Најновије

Изложба слика Вере Бикицки Ивезић

У четвртак 26.октобра у 19 часова у Галерији Н.ЕОН у Црногорска 10, отвара се самостална уметничка изложба сликарке Вере Бикицки Ивезић. На изложби ће бити изложено око 20 радова, уља на платну, а сви заинтересовани моћи ће да је посете до 30.октобра.

Фото: Промо

Вера Бикицки Ивезић је члан УЛУС-а од 2008. године, а специјалистичке студије из сликарства завршила је на Академији лепих уметности у класи професора Владимира Величковића 2008. године, на којој је дипломирала сликарство и графички дизајн 2004.године. 


Иза себе има седам самосталних и девет групних изложби, а у акцији За лепши Београд 2003. и 2005.године осликала је клупе код Небојшине куле. 


Изложбу "Панта реи" припремала је последње три године. Тема изложбе су маслачци, локвањи и медузе, које као заједнички именитељ повезује перманентна промена. Из тога потиче и назив изложбе "Панта реи" - све тече- изведен из чувене фразе коју је први изрекао средњевековни филозоф Симпликије, како би описао један од концепата Хераклитове филозофије, која узрок свега види у промени.


„Иза лакоће и декоративности Вериних платна, скривена је читава палета проживљених потешкоћа и искушења. Али Вера, као и сам локвањ, усудила се да потражи свој пут ка горе. Пут ка својој правој природи, ка светлости, ка сопственом цветању, пут ка свом ликовном изразу,“, каже Јелена Антић, историчар уметности, говорећи о сликама Вере Бикицки Ивезић на којима је главни мотив локвањ.
За слике са мотивом маслачка Антић истиче да на Вериним платнима и цртежима доминирају засебне форме цвета, усамљени актери у тренуцима своје пролазности. 


„Поигравајући се са колоритом и структуром позадине, која се креће од монохроматске тамне позадине из које исијавају нежни крхки облици цветова, Вера нам поручује да и мало светлости може да пркоси тами. Резултат тога је да се позадина на платнима постепено растаче и нестаје, стварајући простор прожет нитима светлости. ”, закључује Антић. 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА