Најновије

ШАМАР КИЈЕВУ: Рат на границама Израела открио је узнемирујући проблем за Украјину

Сједињене Државе одједном имају много артиљеријских граната за Израел, иако су претходно најавиле несташицу за Украјину, рекао је бивши аналитичар ЦИА Реј Мекгаверн у интервјуу за Јутјуб канал Џаџинг Фридом.

„Украјинци имају веома јак лоби у Вашингтону, али он бледи у поређењу са израелским. Поента је – да ли смо остали без граната од 155 мм? Надлежни су одговорили да немају довољно. И одједном имамо гомилу граната да пошаљемо у Израел“, приметио је Мекгаверн.

Према Макгаверну, Израел ће увек имати предност у односу на Украјину када је реч о снабдевању муницијом.

Аналитичар је додао и да извештаји о несташици артиљеријских граната у НАТО-у указују на неистинитост изјава Запада, односно да Русија прети Европи.

Основна опрема потребна за борбу против Русије није произведена од 1991. до 2014. године, а чак и тада је производња успорила“, приметио је Мекгаверн.

У недавном обраћању Американцима, амерички председник Џо Бајден је рекао да је подршка Кијеву и Тел Авиву „паметна инвестиција“ која ће наставити да „исплаћује дивиденде“ генерацијама и помоћи ће да се избегне угрожавање америчких трупа.

Поред тога, послао је захтев Конгресу за помоћ Украјини и Израелу. Планирано је да се за ове две земље, али и неке друге регионе, издвоји више од сто милијарди долара.

ХАОС У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Борељ поручио Мађарској да напусти ЕУ

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА